Eenrichtingsverkeer centrum Uithuizen wordt omgekeerd

Uithuizen – Vanaf maandag 6 juli wordt de rijrichting in de Hoofdstraat Oost, de Blink en de Zuiderstraat in het centrum van Uithuizen omgekeerd. De maatregel heeft tot doel het centrum van Uithuizen toegankelijker te maken.  

Wethouder Eltjo Dijkhuis: “We begrijpen dat deze aanpassing enorm wennen is voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Deze aanpassing zorgt er echter voor dat het centrum van Uithuizen en de parkeerterreinen veel beter toegankelijk worden. Dit sluit aan bij het doel van het centrumplan om het centrum levendiger, toegankelijker en compacter te maken.”

Begin maart is er een bijeenkomst geweest om omwonenden en geïnteresseerden te informeren over de nieuwe rijroute. Voor de Hoofdstraat Oost geldt dat die straks toegankelijk is vanaf de kant van de Blink. “Je kunt als het ware helemaal rond rijden vanaf de Hoofdstraat Oost langs het Kerkplein door de Zuiderstraat en weer richting de Blink”, zegt Dijkhuis.

Parkeren
Voor het gebied van de Blink en Hoofdstraat Oost is parkeren alleen in de parkeervakken toegestaan. De nieuwe parkeerplaatsen op de Blink, de blauwe zone, maken kort parkeren voor de deur mogelijk. De maximale parkeertijd is een half uur. Bezoekers met een invalidenparkeerkaart mogen er drie uur staan.

Besluitvorming
Al in 2018 besloot de gemeenteraad van de toenmalige gemeente Eemsmond de rijrichting te wijzigen. De bedoeling was om deze aanpassing in te voeren op het moment dat de herinrichting van de Blink klaar was. Dat is nu het geval.

Back to top button