Een uniek Gronings festival over 90 km dijk middenin UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee

Eemsmond – Een festival over 90 km Groningse dijk op 3, 4 en 5 juni. Van Lauwersoog naar Nieuw Statenzijl. Langs het net nieuw aangelegde fietspad van 90 kilometer ‘Kiek over Diek’. Midden in Werelderfgoed Waddenzee UNESCO. Uniek in zijn soort. Dat is festival OVERdeVLOED. Alle inwoners en ondernemers laten zien welke prachtige dingen ze te bieden hebben. Het festival wordt een regionaal festival vol feestelijkheden voor inwoners, ondernemers en –het liefst- alle Groningers.

Vrijdag 3 juni wordt het festival – en daarmee het fietspad – officieel geopend met een Waddenconcert langs de dijk. Op zaterdag 4 juni worden er een aantal ‘dijkplaatsen’ ingericht, oftewel klein mini-festivals met diverse activiteiten.

Activiteitencentrum Bosschuur
De dijkplaats in het Lauwersmeergebied is het terrein van activiteitencentrum De Bossschuur van Staatsbosbeheer. Deze dijkplaats biedt een podium aan diverse singer/songwriters en natuurlijk is er ook op het gebied van de natuur van alles te ontdekken en te beleven.

Wandelen van Noordpolderzijl tot de Eemshaven
Een dijkplaats over 20 kilometer dijk in de gemeente Eemsmond. Er wordt gewandeld over de dijk van Noordpolderzijl naar de Eemshaven. Onderweg komen bezoekers langs 4 dijkopgangen die in het teken staan van kunst, cultuur en het ultieme uitwaaien.

Een dorp als dijkplaats: Termunten/ Termunterzijl
Niet zomaar een dijkplaats, nee, een heel dorp. Het hele dorp Termunten/ Termunterzijl in de gemeente Delfzijl staat het hele weekend in het teken van vele festiviteiten. Van een voorstelling tot aan bijzondere festiviteiten in de haven.

De dijkplaats in Gemeente Oldambt is nog volop in ontwikkeling. De exacte locatie van deze dijkplaats wordt later bekend gemaakt. Op zondag 5 juni wordt het festival afgesloten met een theatrale wandeling door een natuurgebied.

Oproep voor ondernemers uit de 4 gemeenten om mee te doen
De organisatie van het festival roept alle ondernemers uit de 4 deelnemende gemeenten (De Marne, Oldambt, Eemsmond, Delfzijl) op om tijdens de festivaldagen iets bijzonders te doen, open huis te houden of een bijzonder event te ontplooien. Via de website is meer informatie hierover te vinden en kunnen ondernemers zich rechtstreeks aanmelden. Meer weten? www.festivaloverdevloed.nl  Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like het festival op Facebook, volg het festival via Twitter of word lid van de nieuwsbrief via de website.

Back to top button