Een stijlvol interieur dankzij deze barkrukken!

Nederland – Heb je een kookeiland, bar of een hoge tafel en ben je op zoek naar mooie bijpassende barkrukken? Dan is de keuze tegenwoordig gelukkig reuze. De klassieke barkruk heeft geen rugleuning, maar tegenwoordig zie je steeds meer barkrukken mét een rugleuning. Het voordeel van een rugleuning is natuurlijk dat je rug ondersteund wordt. Zo kun je veel comfortabeler zitten.

Diverse stijlen voor ieder interieur

Dankzij de vele keuzemogelijkheden wordt de zoektocht naar de juiste barkruk met rugleuning een uitdaging. Barkrukken komen namelijk in veel designs en voor iedere interieurstijl is er wel een geschikte barkruk te vinden. Hieronder staan een aantal leuke opties ter inspiratie:

Klassieke barkruk van leer

Houd je toch van het idee van een klassieke barkruk, dan gaat jouw hart waarschijnlijk sneller kloppen van een leren barstoel met rugleuning. Deze barkrukken zijn eigenlijk tijdloos, zeker als je voor een cognac of zwarte kleur kiest. Echter is leer natuurlijk in allerlei kleuren te bewerken. Combineer klassiek met trendy door bijvoorbeeld voor een blauwe of witte barkruk van leer te gaan.

Trendy fluweel in de leukste kleurtjes

Wil je barkrukken met een moderne twist? Dan is een barkruk met rugleuning van fluweel een goed idee. Dit zachte stofje komt ook in een breed scala aan kleuren, van donkergroen en bordeauxrood tot aan oudroze en okergeel. Meubilair van velvet zijn sowieso helemaal trendy op dit moment, dus als je je huis een upgrade wilt geven, staan fluwelen barkrukken niet bepaald mis!

Urban jungle barkruk van rotan

Urban jungle is ook al jaren een populaire interieurstijl. Heb jij je huis ook vol met planten staan? Dan zijn rotan barkrukken een waardevolle toevoeging. Rotan heeft een natuurlijke uitstraling en past dus perfect tussen al dat groen in huis!

De juiste zithoogte bepalen

Barkrukken komen in diverse hoogtes, dus pak je meetlat erbij om de juiste hoogte te bepalen. Het is namelijk zonde als je er pas laat achter komt dat de barkruk veel te hoog of juist te laag is. De meeste barkrukken hebben een hoogte tussen de 65 en 75 centimeter. Als vuistregel kun je aanhouden dat er tussen de 25 en 30 centimeter tussen de barkruk en de tafel of bar moet zitten. Verder moet je vooral kijken naar wat jij prettig vindt zitten. Sommige barkrukken met rugleuning hebben een verstelbare hoogte, dus kun je zelf nog een beetje spelen met de juiste zithoogte.

Back to top button