fbpx
5.2 C
Delfzijl
zondag 17 november 2019
Home Evenementen Een natte maar niet ongezellige koningsdag in Delfzijl en Appingedam

Een natte maar niet ongezellige koningsdag in Delfzijl en Appingedam

Delfzijl /Appingedam – De deelnemers aan de vrijmarkt tijdens koningsdag in Delfzijl en Appingedam hadden dit jaar pech met het weer. Hoewel de zon vroeg in de ochtend nog lekker scheen werd deze al snel verdreven door regen en buien. Om elf uur werd in Delfzijl de opening verricht door burgemeester Gerard Beukema en voorzitter Siewert van der Zweep van het Oranjecomité.

Voor de kinderen stonden er luchtkussen en een rodeo stier en liepen de Minions, Pink panter, Olaf en Knabbel & Babbel rond. Ondanks het slechte weer was het in het centrum van Delfzijl de gehele dag gezellig druk.

In Appingedam werd koningsdag om 09:00 uur gestart met de vrijmarkt, waarna om 10:00 uur de officiële opening plaats vond. In de middag gingen de activiteiten op het Kerkplein van start met veel activiteiten voor kinderen. Zo was Prinses Elsa en Piraat Polly aanwezig voor de kleinsten. Voor de oudere publiek waren er optredens van het Shantykoor Opwierde II.

Aan het eind van de middag vond de eerste editie van pubquiz plaats. Nadat de hersens hun werk hadden gedaan werd de dag afgesloten met een spetterend optreden van het duo Geeft’m.

Advertenties
Advertenties