Een goede administratie: de basis van iedere onderneming

Nederland – Als ondernemer wil je natuurlijk het liefste doen waar je goed in bent: ondernemen. De administratie die daar ook bij hoort wordt door de meeste ondernemers als een last gezien. Aan de ene kant is dat begrijpelijk, want de tijd die je in de administratie steekt kun je niet gebruiken voor andere zaken. Aan de andere kant draagt een goede administratie wel bij aan een stabiele onderneming. Want hoe weet je hoe je ervoor staat, als bijvoorbeeld je facturatie niet op orde is? Hulp inschakelen van een administratiekantoor kan in zo’n geval de oplossing zijn.

Diverse administratieve klussen
Zie je als een berg op tegen het doen van aangifte van omzetbelasting? Ben je ontzettend veel tijd kwijt aan de loonadministratie? Of zie je als een berg op tegen het opmaken van de jaarrekening? Wacht dan niet te lang, maar schakel hulp in, bijvoorbeeld bij een administratiekantoor in Amersfoort. Overigens is het zeker niet nodig om te wachten met het inschakelen van zo’n bureau tot je al een achterstand hebt opgelopen. Sterker nog; zelfs wanneer je de administratie prima zelf kan bijhouden kan uitbesteden nog de moeite waard zijn. Veel administratiekantoren werken namelijk voor meerdere bedrijven in dezelfde sector, waardoor zij alle ins en outs kennen. Hierdoor ziet een administratiekantoor bijvoorbeeld aftrekposten die je zelf wellicht over het hoofd had gezien. Het doen van de administratie gaat dus veel verder dan er alleen voor zorgen dat de zaken verantwoord worden afgehandeld.

Kosten en baten
Sommige ondernemers besluiten de administratie in eigen hand te houden, omdat ze denken dat uitbesteden te duur is. Wat dan echter over het hoofd wordt gezien is het feit dat uitbesteden ook veel oplevert. Niet alleen bespaart het jou uren werk, die je kunt besteden aan andere taken in je onderneming. Daarnaast kan een goed administratiekantoor je helpen met het analyseren van alle cijfers, waardoor je meer grip krijgt op de financiën van je onderneming. Zo houd je je onderneming gezond en krijg je ruimte om te groeien. Het inschakelen van een administratiekantoor is dus een investering die zich op termijn dubbel en dwars kan terugbetalen.

Back to top button