Een Fitte Koningsdag op de basisscholen in Warffum

Warffum – Op vrijdag 22 april werd er op OBS Jansenius de Vriesschool en CBS De Rank in Warffum de jaarlijkse Koningsspelen gehouden, net als op andere basisscholen in de gemeente Eemsmond. Deze Koningsspelen hadden bij de basisscholen in Warffum een extra gezond tintje omdat beide scholen als officiële B-Fit scholen werden onthuld.

Op OBS Jansenius de Vriesschool heeft Harald Bouman, wethouder gemeente Eemsmond, het B-Fit logo onthuld, waarbij de school zich officieel B-Fit school mag noemen. Op CBS De Rank deed directrice Mathilde Lievers hetzelfde aan de start van de Koningspelen.

Koningsspelen
Vooruitlopende op de Koningsdag van 27 april werden op beide scholen de Koningspelen gehouden op vrijdag 22 april. Tijdens deze dag werd er gedanst op het Koningslied van 2016, de Hupsakee. Er werden gezonde snacks gemaakt en gegeten. Op beide scholen was een Smoothie bike aanwezig, een “hometrainer” met daaraan een blender waar tijdens het fietsen  de Smoothie gemaakt wordt en vervolgens opgedronken kan worden. Op en om het plein werden allerlei spelletjes en sportactiviteiten georganiseerd, onder andere dansschool La Danse gaf clinics.

B-Fit
Met het onthullen van het B-Fit logo gaf w Harald Bouman het startsein van het B-Fit programma op de OBS Jansenius de Vriesschool. B-Fit laat kinderen, ouders én docenten op een unieke manier kennismaken met gezond leven, bewegen en eten. Het doel is kinderen er bewust van te maken dat fit zijn niet alleen goed is, maar dat het vooral ook leuk is om er mee bezig te zijn. Fit is fun!  Door kinderen op jonge leeftijd te leren om gezond te eten en veel te bewegen, wordt de leefstijl op latere leeftijd positief beïnvloed. Stimuleren van gezond gedrag bij de jeugd van nu betekent investeren in de toekomst.

Het programma bestaat uit diverse activiteiten die in de lessen aanbod komen. Je kunt hierbij denken aan lessen over smaak en gezonde voeding, maar ook informatie over sport en bewegen op school waarbij verschillende verenigingen uit Warffum en omgeving clinics geven aan de kinderen.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”617″]

Back to top button