Eemshotel koopt schilderij Greet Dijkstra en steunt daarmee Roeivereniging Neptunus

Delfzijl – Op 8 december 2018 is de accommodatie en de gehele vloot van de Roeivereniging Neptunus uit Delfzijl volledig verloren gegaan door brandstichting.

Er is toen een crowdfunding opgezet en diverse sponsoracties zijn ontstaan. Zo ook van Greet Dijkstra van Galerie Dijkstra & Kunsthandel in Appingedam. Zij heeft in 2019 een door haar gemaakt schilderij van het Eemshotel in Delfzijl belangeloos aan de roeivereniging geschonken. Dit met als doel dat de vereniging het schilderij verkoopt en de opbrengst gebruikt voor de aanschaf van roeibenodigdheden.

Neptunus heeft het schilderij geprobeerd te veilen via Facebook, maar dit was geen succes. Toen is enige tijd het schilderij blijven liggen tot er een goede koper zich zou voordoen. Dat is nu gelukt, Bert Boer eigenaar van het Eemshotel in Delfzijl is maar wat blij met het mooie schilderij. Hij heeft er direct 500,- euro voor geboden zodat de afbeelding in het Eemshotel een plekje kan gaan krijgen in de gang bij de hotelkamers.

Op de foto de aanbieding van het schilderij door de voorzitter van de roeivereniging Neptunus (Nathalie Folkers) aan Bert Boer.

Back to top button