Eemshaven Distribution Center bouwt distributiecentrum van 55.000 m² in de Eemshaven

Eemshaven – Het bedrijf Eemshaven Distribution Center (EDC) gaat een distributiecentrum van 55.000 m2 bouwen in de Eemshaven. Het terrein is gelegen aan de Borkumweg. Het pand zal naar verwachting worden gebouwd op een perceel van ongeveer 123.000 m², direct in het havengebied. De grootte van het gebouw zal circa 55.000 m² bedragen. De werkelijke grootte van het gebouw kan echter worden besproken en worden aangepast aan de voorkeuren van een huurder. Uitgangspunt is dat het gebouw wordt ontwikkeld volgens de huidige normen van nu.

Groningen Seaports bevestigt de komst van het distributiecentrum en zegt blij te zijn met de komst van het bedrijf, eerste huurders hebben reeds vergaande interesse getoond. De start van de bouw zal in 2022 beginnen. EDC is een dochtermaatschappij van Necron Group AG gevestigd in Zwitserland. Necron Group is een vastgoed ontwikkelings- en beleggingsmaatschappij met ontwikkelingen in Hospitality en (light) Industrial / Logistiek in Nederland, Duitsland en Zwitserland.

EDC is enthousiast over deze acquisitie en verheugd een bijdrage te mogen gaan leveren aan de sterke ontwikkeling van de Eemshaven: “De Eemshaven heeft een unieke positie in de verbindingen met Scandinavië, de UK, Duitsland en natuurlijk Nederland. Zeker nu Eemhaven als Energy Hub zich versterkt ontwikkelt op het gebied van renewable en sustainable energy ziet EDC hier goede mogelijkheden voor opslag en kleine (kantoren voor de locale service providers en havenbedrijven). Op het perceel in de Eemshaven ligt een plan voor een duurzaam logistiek bedrijfsverzamelgebouw van circa 60.000 m²”, vertelt een vertegenwoordiger van EDC aan de Eemskrant.

De bouw zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 starten met een bouwtijd van circa 18 maanden.

Back to top button