7.7 C
Delfzijl
13 mei 2021 01:57

Eemsdeltacollege start het nieuwe schooljaar als rookvrije school

Appingedam – Al vele jaren is bekend dat roken bijzonder schadelijk is voor de gezondheid. De overheid en ideële organisaties proberen het roken te ontmoedigen, maar toch beginnen ieder jaar opnieuw veel jonge mensen in Nederland met roken. Eemsdeltacollege start daarom het nieuwe schooljaar als rookvrije school.

Rookvrije school
Het schoolterrein van alle locaties van Eemsdeltacollege zijn vanaf maandag 29 augustus rookvrij. Dit geldt niet alleen voor leerlingen maar voor iedereen. Een gezonde leeromgeving is erg belangrijk. Er mag dan nergens meer op het schoolterrein gerookt worden, ook niet buiten op het schoolplein of in het zicht van de school.

Waarom een rookvrij schoolterrein?
‘Wij vinden dat wij als school de verantwoordelijkheid hebben om leerlingen een gezonde en rookvrije leeromgeving te bieden’; geven directeuren Klaas Reinders en Geert Bijleveld aan. Uit onderzoek blijkt dat 20% van de 14-jarigen al rookt. De hersenen van jongeren zijn extra gevoelig voor de verslavende werking van nicotine. Hoe jonger je bent als je ermee begint, hoe moeilijker het later is om ermee te stoppen. Ook blijkt uit onderzoek dat jong beginnen met roken hersenschade kan opleveren. Met een rookvrije school heeft niemand last van de rook en worden leerlingen gestimuleerd om niet te gaan roken.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten