maandag, oktober 18, 2021
11.3 C
Delfzijl

Eemsdelta zet nieuwe stap in strijd tegen werkloosheid

Delfzijl – Werkplein Eemsdelta zet een nieuwe online applicatie in om mensen zonder baan of met een laag inkomen in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum aan nieuw werk te helpen.

Webapplicatie dit-WERKt is per 1 juli in gebruik bij Werkplein Eemsdelta na een succesvolle pilot bij Werkplein Noord-Groningen. ‘In de gemeente Winsum zijn positieve resultaten behaald,’ vertelt Eline Timmer, teammanager bij Werkplein Eemsdelta. ‘Deelnemers gaven aan dat het hen hielp om meer inzicht te krijgen in de arbeidsmarkt en hun mogelijkheden en onmogelijkheden. Ruim een derde van de deelnemers vond sneller nieuw werk.’ Werkzoekenden die van dit-WERKt gebruik willen maken, krijgen een profiel in het online portaal. Daaraan worden automatisch passende vacatures gekoppeld van vrijwel alle Nederlandse vacaturesites. In het persoonlijke account vindt de werkzoekende ook een overzicht van mogelijke werkgevers, netwerkcontacten en hij ontvangt er gepersonaliseerd loopbaanadvies.

dit-WERKt is ontwikkeld met het idee dat de werkzoekende vanuit zelfvertrouwen en eigen kracht de touwtjes in handen neemt. Eline Timmer: ‘Het vinden van passende vacatures wordt een stuk makkelijker en minder tijdrovend. Daarnaast kan de werkzoekende zijn sociale kring online uitnodigen om hem of haar te ondersteunen.’

Regio Eemsdelta kampt al jaren met hoge werkloosheidscijfers. Het inzetten van een online
applicatie past in het beleid van de drie gemeenten die zich actief inzetten om werkzoekenden te activeren en te ondersteunen. Werkplein Eemsdelta gaat de online applicatie een jaar lang inzetten.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,302VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen