10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 13:18

Economic Board Groningen organiseert online uitzending ‘Ik hou van Groningen’ met Janine Abbring

Groningen – Economic Board Groningen maakt op dinsdagavond 1 december een live online uitzending waarin Janine Abbring (bekend van o.a. Zomergasten en Zondag met Lubach) samen met diverse tafelgasten uit Groningen spreekt over het thema ’Ik hou van Groningen’ en ondernemen in onze regio. Economic Board Groningen bestaat bijna 5 jaar en organiseert deze uitzending om samen met ondernemers, inwoners en samenwerkingspartners terug te blikken én vooruit te kijken. En om samen stil te staan bij wat onze regio zo mooi maakt.

Economic Board Groningen (EBG) is opgericht om de bedrijvigheid in het aardbevingsgebied te stimuleren. De eerste mandaatperiode van Economic Board Groningen is na 5 jaar afgerond. De organisatie gaat na 2020 verder met een nieuwe periode. “Het oorspronkelijke plan was om een groot event te organiseren,” aldus Akke Groenewoud, bestuurder EBG. “In verband met corona is een event met veel gasten niet mogelijk. Wij kijken heel graag naar wat er wél mogelijk is in deze situatie. We hopen dat veel Groningers er online bij zijn op 1 december en samen met ons willen stilstaan bij wat Groningen zo mooi maakt.”

Ondernemen in Groningen: toen, nu en in de toekomst
Presentator Janine Abbring komt zelf uit Groningen en gaat met tafelgasten in gesprek over waarom zij van Groningen houden. Er komen verschillende Groningers aan het woord: ondernemers, inwoners, bestuurders, samenwerkingspartners en bekende Groningers. De focus van de uitzending ligt op ondernemen in Groningen. Aan de hand van een aantal voorbeelden wordt besproken welke initiatieven hier zijn ontstaan en wat ondernemers de afgelopen jaren hebben neergezet en wat dit betekent voor het aardbevingsgebied. Daarnaast komt aan bod hoe EBG zich samen met partners de afgelopen vijf jaar heeft ingezet voor meer banen en bedrijvigheid en de impact ervan in het aardbevingsgebied. Tot slot wordt ook vooruitgekeken, met de vraag wat er nodig is voor de toekomst.

De online uitzending is op dinsdag 1 december van 19.00 tot 20.00 uur te bekijken via www.ebgn.nl/ikhouvangroningen.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
DierDier
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen

Populaire berichten