fbpx
12.1 C
Delfzijl
maandag 25 mei 2020
Home Algemeen Eco-plus gaat aardbevingsbestendig en duurzaam bouwen in Nieuw Scheemda

Eco-plus gaat aardbevingsbestendig en duurzaam bouwen in Nieuw Scheemda

Nieuw Scheemda – Het wordt ons constant toegeschreeuwd. Sterker nog: het wordt door de hele wereld van de daken geschreeuwd: duurzaam, energiezuinig, aardbevingsbestendig, veilig, NEN-normen, klimaatbeheersing. Maar is de bouw er wel klaar voor? Klaar om het plaatje compleet te maken? Om een volledig duurzame, energiezuinige, aardbevingsbestendige, veilige en krachtens de vereisten van de relevante NEN-normen (Nederlandse Praktijkrichtlijn 9998 – NPR9998) woning of woningencomplex op te leveren?

Eco-plus woningen is er helemaal klaar voor. Het bedrijf bouwt met een volledig 100% aardbevingsbestendig houtbouwsysteem. Het beste idee van Nederland. Voor u. Vooral nu! Een innovatief systeem dat vooruit denkt. Bouwen maar dan anders. En het kan anders. Daarvan is eco-plus woningen overtuigd. En om u te overtuigen wordt hieronder een uitvoerige omschrijving gegeven van hetgeen ‘anders bouwen’ inhoudt. Het K-kontrol systeem is een fantastisch bouwsysteem waarbij onder andere veiligheid, stabiliteit, duurzaamheid en energiezuinigheid tot de belangrijkste bouwstenen van het prettig wonen behoren.

In de provincie Groningen zijn veel woningen onvoldoende bestand tegen de gevolgen van een aardbeving veroorzaakt door de gaswinning in dat gebied. Eco-plus woningen heeft de oplossing met het K-kontrol systeem. Een houtsysteembouw waarmee u kiest voor een volledig aardbevingsbestendig systeem dat ervoor zorgt dat u veilig en volledig naar uw wensen kunt wonen. Wanneer u het voornemen heeft om een bouwkavel te kopen of wanneer uw woning niet langer die veiligheid biedt die u ervan verwacht ten gevolge van aardbevingsschade of is zelfs vervangende nieuwbouw raadzaam, dan bieden wij u een totaalplaatje, waarbij uzelf kiest en de woning volledig naar uw eigen wensen kunt bouwen. Binnen een aantal weken kunnen wij u middels het aardbevingsbestendige houtbouwsysteem de woning casco opleveren. De woningen die wij, samen met u en onze partners, bouwen voldoen aan de NPR 9998, hetgeen inhoudt dat het ontwerp volledig zal worden getoetst op aardbevingsbestendigheid. Ook de NAM is uitermate enthousiast over ons systeem. Het systeem dat dé innovatieve oplossing behelst voor het aardbevingsbestendig bouwen.

De primeur vindt binnenkort plaats in Nieuw Scheemda. Op deze bijzondere plek – midden in de Ommelanden en in het aardbevingsgebied van Groningen – wordt een woning conform het K-kontrol systeem gebouwd. De palen zullen op 7 juli 2017 worden geheid.

Fundering

De partners van Eco-plus woningen zorgen uiteraard voor de fundering. Een fundering van secundair beton welteverstaan. Een duurzaam product, waardoor de gehele woning of het gehele woningencomplex meer en meer duurzaam (ofwel duurzaam op het hoogste niveau) wordt gebouwd. Hiertoe heeft Eco-plus de krachten gebundeld en werken ze samen met de Theo Pouw Groep.

In de betoncentrales van de Theo Pouw Groep wordt hoofdzakelijk duurzaam beton geproduceerd dat voor minimaal dertig procent uit gerecycled betongranulaat bestaat. Als een van de weinigen produceert de Theo Pouw Groep zowel betongranulaat, gereinigd ballastgrind als thermisch gereinigd grind en past deze ook toe. Eigenlijk spreken wij liever van upcycling, omdat het puin op een hoogwaardige manier wordt teruggebracht in de keten. Dit proces kan eindeloos doorgaan, zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan de kwaliteit van het beton. Sinds het oprichten van de Theo Pouw Groep hebben we altijd bewust duurzame oplossingen toegepast. Zo willen we in 2018 6% minder CO2-uitstoot ten opzichte van 2014. Zodat de omgeving, waarin wij nu leven, ook voor de volgende generaties toegankelijk is. Vanuit deze overtuiging loopt de Theo Pouw Groep altijd voorop op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is absoluut geen vanzelfsprekendheid binnen de branche.

Advertenties