fbpx
9.9 C
Delfzijl
dinsdag 26 mei 2020
Home Algemeen EBG Kenniscafé Techniek van de Toekomst

EBG Kenniscafé Techniek van de Toekomst

Bedum – Op dinsdagmiddag 25 februari organiseert Economic Board Groningen (EBG) samen met MOI Bedum het EBG Kenniscafé ‘Techniek van de Toekomst’ in Bedum. Drie ervaren ondernemers van de MOI Bedum community geven een inkijkje in hun bedrijf, delen tips en trics en vertellen hoe ze omgingen met bepaalde uitdagingen. EBG Kenniscafé is een informele netwerkbijeenkomst voor ondernemers in Noord- en Midden-Groningen. Het doel is hen bij elkaar brengen en informeren over onderwerpen die zij zelf hebben aangedragen.

Het EBG Kenniscafé vindt dit keer plaats in MOI Bedum, in het gebouw van Horus, en is bedoeld voor ondernemers in de gemeenten Het Hogeland, Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Midden-Groningen en voormalige gemeente Ten Boer.

Van de techniek van de toekomst je bedrijf maken
De drie ondernemers die hun kennis en ervaring met de deelnemers delen, hebben allen een innovatief bedrijf gericht op techniek. Met de MOI community in Bedum ondersteunen ze daarnaast studenten, startups en bedrijven in Bedum en omstreken met huisvesting, een netwerk en kennisuitwisseling.

René Bolhuis vertelt over zijn ervaringen met zijn bedrijf Horus. Horus ontwikkelt hardware en software voor zogeheten mobile mapping: omgevingen in kaart brengen met 360 graden video en sensoren, objecten herkennen en de gegevens slim analyseren. Ze worden bijvoorbeeld ingeschakeld om met video en sensoren de veiligheid van evenementen te bewaken of om Champions League wedstrijden in 360 graden uit te zenden. Verder vertelt René waarom het handig is om gebruik te maken van een platform, hoe je communicatie kunt gebruiken om goedkoper, sneller en beter je werk te doen en hoe je de deze techniek kunt gebruiken om je handel te versterken.

Arjen Miedema van StabiAlert vertelt over kansen en valkuilen voor ondernemers en hoe zij jarenlang gesleuteld hebben aan een nieuw product: een geavanceerd sensorsysteem die geëvolueerd is naar een kastje, kleiner nog dan een pak suiker, volgestopt met geavanceerde elektronica. Met dit systeem gaan ze nu de markt op. Nationaal en internationaal.

Het bedrijf Produvar houdt zich bezig met de ontwikkeling van een softwaresysteem voor het beheersen van het productieproces voor maatwerkproducten. Niek Oost vertelt hoe het automatiseren van processen tijd en geld scheelt, maar ook veel fouten voorkomt. Hoe brengt hij dit product op de markt?

Praktische gegevens en aanmelden
Het EBG Kenniscafé vindt plaats op dinsdag 25 februari in MOI Bedum, gebouw van Horus, Verbindingsweg 8 in Bedum. Het programma start om 16.0 uur, de inloop is vanaf 15.30 uur. Ondernemers uit Noord- en Midden-Groningen kunnen zich gratis aanmelden voor het EBG Kenniscafé, via www.ebgn.nl/kenniscafe.

Advertenties