7.8 C
Delfzijl
14 april 2021 16:14

Duurzame acties in Groningen tijdens de jubileumeditie Dag van de Duurzaamheid

ComputerComputer
Vaker kopenVaker kopen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
AutoAuto
StudieboekenStudieboeken
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Godlinze – Voor de tiende keer is het Dag van de Duurzaamheid. Op woensdag 10 oktober laten scholen, bedrijven, overheden, steden, winkelstraten, particulieren, jongeren, universiteiten en winkelketens zien dat duurzaamheid leeft. Zo doen er dit jaar al 8.000 scholen mee met de landelijke voorleesactie over nieuwe energie. En ook in Groningen wordt van alles georganiseerd.

In Godlinze wordt het perceel gelegen bij Oal Eer omgetoverd tot een biologisch perceel. En uiteraard doen vele basisscholen mee met de voorleesactie. Kijk hier voor een greep uit de lijst van scholen in Groningen die deelnemen.

Veel veranderd in 10 jaar
“Deze tiende editie laat zien dat duurzamer leven voor iedereen mogelijk is. Je hoeft er niet eens naar op zoek. Het is enkel een kwestie van keuzes maken. Dat was tien jaar geleden wel anders”, claimt Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. “Sinds die tijd zijn steeds meer mensen doordrongen van de urgentie om over te stappen naar een circulaire economie.” Dat is terug te zien in duurzaamheidsdoelstellingen van bedrijven, winkels met een steeds groter assortiment aan duurzamere producten en duurzaamheidsprincipes in het onderwijs. “Vanaf nu is het dan ook Elke Dag van de Duurzaamheid”, aldus Marjan Minnesma.

Volg ons op

11,065FansLike
1,424VolgersVolg
5,280VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier

Populaire berichten