fbpx
14.9 C
Delfzijl
donderdag 24 september 2020
Home Sport Duurt Dijkman verruilt SC Scheemda voor DVC Appingedam

Duurt Dijkman verruilt SC Scheemda voor DVC Appingedam

Appingedam – Ondanks de omstandigheden rond het coronavirus, zijn er bij DVC Appingedam voor het seizoen 2020-2021 in de afgelopen week verschillende contracten ondertekend.

Duurt Dijkman heeft zijn handtekening gezet onder het contract als hoofdtrainer. Samen met zijn jonge selectie gaat hij met vertrouwen beginnen aan een nieuw seizoen in de 4e klasse. De ambitie is en blijft om weer in de top vijf mee te doen voor de prijzen.

Duurt komt over van SC Scheemda waar hij met voldoening terug kan kijken op de afgelopen jaren. Helaas heeft hij daar niet het afscheid gehad die hij verdient. Appingedam is een bekende plek voor deze hoofdtrainer, jarenlang heeft hij zelf gespeeld in het 1e en 2de elftal én is hij jeugdtrainer geweest bij de Pelikanen. Aan zijn zijde zal aankomend seizoen Reitze Enderlé fungeren als assistent trainer. Reitze komt over van Wagenborger boys, waar hij hoofdtrainer was en is een oud bekende vanuit het vv Appingedam tijdperk. Hij was een periode elftalleider van Appingedam 1.

Een heugelijk feit is ook dat Menno Hilverts zijn contract heeft verlengd. Menno was reeds in seizoen ’19-’20 verantwoordelijk voor de B-selectie. In samenwerking met Duurt en Reitze gaat hij er voor zorgen dat het 2de elftal zo hoog mogelijk mee gaat doen in de reserve 2de klasse en dat de JO-23 selectie de doorstroom van eigen jeugd nog beter gaat ondersteunen. Zowel de commissie VTZ (voetbal technische zaken) als het bestuur zijn zeer blij met de ondertekeningen van genoemde heren voor het nieuwe seizoen.