Duitse en Nederlandse ambassadeurs bezoeken Menkemaborg

Uithuizen – Vrijdag 1 juli, brachten de Nederlandse ambassadeur in Berlijn Ronald van Roeden en de Duitse ambassadeur in Den Haag Cyrill Nunn een bezoek aan de Ostfriesland Biënnale bij de Menkemaborg. Het bezoek was onderdeel van een meerdaagse grensreis over samenwerking in de Duits-Nederlandse grensregio. Tijdens deze reis kwamen de thema’s economie, veiligheid, werkgelegenheid en mobiliteit ter sprake.

Op vrijdag werd in het kader van het thema kunst en cultuur een bezoek gebracht aan de Menkemaborg en werden de kunstwerken van Max Frisinger en Alicja Kwade in de borgtuinen bekeken met directeur Afiena van IJken. Onder leiding van Ina Grätz, oprichter en curator van de Ostfriesland Biënnale, en Hans de Wolf, adviseur Duits-Nederlandse samenwerking, is verder gesproken over de eerste editie van de kunstmanifestatie en de plannen voor de tweede editie in 2024.  

De dertig kunstwerken van de Ostfriesland Biënnale zijn tot en met 4 september te bezoeken op achttien locaties in de regio Ostfriesland en de provincie Groningen. Bezoek voor meer informatie de website ostfrieslandbiennale.de.

Back to top button