fbpx
19.5 C
Delfzijl
woensdag 23 september 2020
Home Agenda tips Dubbelconcert van koren Opwierde II in Evenementenhal

Dubbelconcert van koren Opwierde II in Evenementenhal

Delfzijl – Het Shantykoor Opwierde II en het Dameskoor Opwierde II geven zondag 1 maart een dubbelconcert in de Evenementenhal in Delfzijl. Dit concert moet het begin van een jaarlijkse traditie worden.

,,Tot nu toe hadden we niet echt een jaarlijkse uitvoering maar dat willen we er nu wel van maken”, vertelt woordvoerder Folly Kamminga. 

Het Shantykoor vierde vorig jaar het dertigjarig bestaan, het dameskoor bestaat twintig jaar. Beide koren vinden hun oorsprong in de buurtvereniging Opwierde II. Een wijk die het kader van aardbevingsproblematiek op de kop staat. ,,Ook mensen uit onze koren hebben hier rechtstreeks mee te maken. Ze moeten verhuizen of zijn al verhuisd en zien hun vertrouwde straten tegen de vlakte gaan. Een muzikale opkikker kunnen de mensen van Opwierde wel gebruiken hoewel het concert uiteraard voor iedereen bedoeld is”, zegt Kamminga.

Waarom het dubbelconcert in Delfzijl plaatsvindt en niet in Appingedam? ,,Omdat daar geen geschikte zaal voor ons is. De Evenementenhal voldoet wel aan de eisen en een haven is toch een perfectie ambiance voor onze koren?”

Beide koren zijn graag geziene gasten in seniorencomplexen maar ook bij maritieme evenementen onder meer in Duitsland, dat laatste geldt dat met name voor het Shantykoor. Toch loopt het aantal optredens de laatste jaren wel terug. ,,Dat komt omdat de grote hausse van de shantykoren wat inkakt. In al die jaren zijn er ook nog heel veel van dergelijke koren bijgekomen. Om ons te onderscheiden van de rest vullen we ons repertoire aan met leuke herkenbare liedjes die wat afwijken van de traditionele shanty’s.”

Het Shantykoor staat onder leiding van Sim Noordhof, voor het dameskoor staat Roy McKaren. De zaal is om 13.00 uur open en het concert begint om 14.00 uur.