fbpx
dinsdag 26 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Dubbelzege voor roeiers Neptunus tijdens Vechtrace in Gramsbergen

Gramsbergen – In Gramsbergen werd zaterdag onder prachtige omstandigheden de Internationale Vechtrace gevaren. De eerste roeiwedstrijd voor Neptunus na de vakantie. De Vechtrace is een achtervolgingsrace over 5000 meter die begint in het Duitse Laar, te vergelijken met een individuele tijdrit in het wielrennen

Dankzij zijn overwinning vorig jaar, startte Maarten Veninga  als eerste roeier in het jongens 16 veld. Al snel liep hij in op de roeiers die voor hem in het jongens 18 waren gestart. De na hem gestarte jongens waren al snel uit het zich verdwenen. Nadat iedereen over de finish was, bleek dat Maarten met ruime voorsprong had gewonnen. Met een hele goede tijd van 19 min 40,1 sec was hij ruim drie minuten sneller dan de nummer twee in zijn veld en maar 8.6 seconden langzamer dan de winnaar van het jongens 18 veld, waarin hij een tweede plaats zou hebben behaald.

Door een gebrek aan inschrijvingen in de eenpersoonsboot voor de meisjes 16, stapte Eva Griep voor deze gelegenheid in de tweepersoons boot.  Dit deed ze samen met haar moeder Anita Griep. Voor het eerst roeiden moeder en dochter samen een wedstrijd. Door het leeftijdsverschil, moesten zij in het dames dubbel twee veld starten. Ondanks dat de een daar nog te jong voor is en de ander al weer te oud, lukte  het toch om met een voorsprong van 10 seconden de directe concurrentie te verslaan. Een hele knappe prestatie. Voor Anita was dit de eerste wedstrijd sinds jaren.

Een mooie dag weer voor Neptunus en een goede voorbereiding voor Maarte en Eva op de Tromp Boatrace die op 19 oktober in Hilversum wordt gevaren. Daar ligt het niveau nog wat hoger en wordt de hele nationale juniorentop verwacht.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,310VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer