fbpx
13.4 C
Delfzijl
zaterdag 06 juni 2020
Home Weer en natuur Droge Dodenherdenking na buiige, koude dag

Droge Dodenherdenking na buiige, koude dag

Nederland – Dodenherdenking verloopt vanavond vrijwel overal droog. Alleen in Limburg en op de westelijke Wadden is kans op een bui. Een dikke jas is wel nodig, want het is koud met een gevoelstemperatuur rond 4 graden. Morgen, Bevrijdingsdag, is kans op een bui, maar in de middag wordt het droger met vanuit het westen steeds meer ruimte voor de zon. De thermometer zal morgenmiddag circa 11 graden aangeven. De matige noordwestenwind maakt het voor het gevoel wel een aantal graden kouder.

Na een koude en buiige zaterdag, met lokaal hagel, natte sneeuw en onweer, wordt het in de tweede helft van de middag vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen droog. 

Rond 20:00 uur is het in vrijwel het hele land droog. Alleen in Limburg is nog kans op een laatste bui. Nieuwe buien liggen klaar op de Noordzee en trekken later in de avond over het land. Als eerste bereiken ze rond 21:00 uur de westelijke Wadden.

Koude wind op Waalsdorpervlakte
De temperatuur ligt tijdens Dodenherdenking rond 7 graden. In het zuiden, midden en oosten van het land waait een matige noordwestenwind. Langs de westkust en in het noorden is de wind vrij krachtig en op de Wadden krachtig, 6 Bft. De gevoelstemperatuur varieert hierdoor van 2 graden op Vlieland tot 5 graden in Limburg. In Amsterdam is het voor het gevoel een graad of 4 en in de duinen bij Den Haag en Wassenaar 3 graden.

Een bui, maar ook veel zon tijdens Bevrijdingsfestivals
Morgen is er een mix van stapelwolken en zon. In de loop van de ochtend ontwikkelen enkele buien. Ook in de middag trekken buien van noordwest naar zuidoost over het land. Het zijn er wel minder dan vanmiddag en ze zijn ook minder fel. Naarmate de middag vordert wordt het vanuit het noordwesten droger met meer ruimte voor de zon.

De middagtemperatuur varieert van 10 graden aan zee tot 12 in Limburg. Door de noordwestenwind ligt de gevoelstemperatuur meestal tussen 5 en 8 graden. 

In de avond koelt het af tot een graad of 5 en de gevoelstemperatuur daalt naar 2 graden. Wie van plan is een festival te bezoeken zal zich warm moeten aankleden.

Advertenties