vrijdag 6 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Drie ton extra uit Coronafonds voor subsidieregelingen arbeidsmarktscholing en stageplaatsen

spot_img

Groningen – De provincie Groningen stelt €200.000 extra beschikbaar voor de subsidieregeling arbeidsmarktscholing en €100.000 voor stageplaatsen. De regelingen uit het Coronafonds zijn zeer succesvol gebleken sinds de opening op 1 maart jl. Werkgevers kunnen met deze extra budgetten verder investeren in scholing en het vergroten van de kennis van hun medewerkers, maar ook een veilige stageplaats aan studenten bieden.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “In een snel veranderende arbeidsmarkt -mede veroorzaakt door corona- moeten mensen zich verder kunnen ontwikkelen. Deze regelingen zijn zo succesvol omdat scholing en stage écht belangrijk zijn en hier ook veel behoefte aan is vanuit de ondernemers. Een leven lang ontwikkelen is nodig om goed mee te kunnen bewegen met veranderingen op de arbeidsmarkt. Bedrijven worden hierdoor weerbaarder en flexibeler. De Groningse arbeidsmarkt krijgt mede hierdoor een impuls.”

Arbeidsmarktscholing
Het extra budget van €200.000 is bedoeld voor bedrijven, kennisinstellingen of organisaties die ondanks de coronacrisis, investeren in scholing en het vergroten van de kennis van hun medewerkers. Door het stimuleren van scholingsactiviteiten wordt de Groningse arbeidsmarkt versterkt en het kennisniveau bij werkgevers en werknemers vergroot.

Stageplaatsen
Met het extra budget van €100.000 worden ondernemingen, kennisinstellingen en organisaties gestimuleerd om een veilige stageplaats aan te bieden aan studenten van het Praktijk Onderwijs, Voortgezet Speciaal Onderwijs, MBO, HBO en WO.

Aanvragen en contact
Ondernemers kunnen beide subsidies per direct aanvragen via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Ga voor meer informatie en een zo goed mogelijke voorbereiding op de subsidieaanvraag naar de website: www.snn.nl/stageplaatsengroningen of: www.snn.nl/arbeidsmarktscholinggroningen.

Vragen? Neem contact op met het SNN via: telefoonnummer: 050 5224 915 of e-mail: bedrijvenregelingen@snn.nl.

Coronafonds
Het coronafonds van de provincie is bedoeld om bedrijven en organisaties sterker uit de coronacrisis te laten komen. Daarbij ligt de nadruk op vrijetijdseconomie, scholing en het behoud van werkgelegenheid. De verdeling van het coronafonds – in totaal € 11,5 miljoen – gaat in nauwe samenwerking met bedrijven, organisaties en gemeenten. Vanuit het fonds is inmiddels €470.000 beschikbaar gesteld voor arbeidsmarktscholing en € 370.000 voor stageplaatsen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,267VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen

Populaire berichten