Drie tips om grote objecten te verplaatsen

Nederland – Er zijn veel momenten waarop je een groot object moet kunnen verplaatsen. Bij de aanschaf van een nieuw of tweedehands meubelstuk bijvoorbeeld, of wanneer je net hebt gekozen voor een piano in huis. In dit artikel geven wij je drie tips om grote objecten veilig en gemakkelijk te verplaatsen. We beginnen met de basis: een aanhanger huren. Een actie die je letterlijk en figuurlijk goed op weg kan helpen als je voor eigen aanschaf of om een vriend te helpen, een groot object moet verplaatsen of verhuizen.

Gebruik meubelschuivers
Als het object zwaar is en moeilijk te tillen, gebruik dan meubelschuivers om het te verplaatsen. Deze glijders passen onder de voeten van het voorwerp en stellen je in staat het over de vloer te schuiven zonder het op te pakken. Zorg ervoor dat het object goed beschermd is tegen eventuele krassen of beschadigingen en als je het object eenmaal in de aanhanger hebt gekregen, zorg dan dat je deze goed vastzet voor je gaat rijden. Het lijkt voor de hand liggend, maar een extra check op de bevestiging van het object kan levensgevaarlijke ongelukken voorkomen. Boels is het bedrijf als het gaat om het verplaatsen of tijdelijk huren van hulpmiddelen voor dit soort zaken. Neem snel een kijkje op hun website zodat je verder kunt met het maken van je plan. 

Vraag hulp aan vrienden
Als het voorwerp te zwaar is voor één persoon om te verplaatsen, vraag dan hulp aan vrienden of familieleden. Laat ze hun handen aan weerszijden van het voorwerp plaatsen en het in de gewenste richting duwen/trekken. Vele handen maken namelijk licht werk. Zorg dat iedereen op een handige plek staat en er genoeg bewegingsvrijheid is om goed te kunnen tillen. Til altijd vanuit je benen! Het zou zonde zijn als je buurman of vriend zich vertilt tijdens het naar binnen loodsen van jouw piano of picknicktafel. 

Gebruik een karretje
Een karretje kan erg handig zijn bij het verplaatsen van grote voorwerpen. Bevestig gewoon twee touwen aan de uiteinden van het karretje en bind elk touw om een schouder tegenover elkaar. Zo kun je het karretje trekken terwijl je het voorwerp erop tilt. Niet iedere situatie leent zich voor het gebruik van karretjes, zoals bijvoorbeeld trappenhuizen of delen in de tuin waar je met hoogteverschil te maken hebt, maar er zijn vast delen van de route waar je een karretje kunt gebruiken en het jezelf en je support team makkelijker kunt maken. Back to top button