Drie personen aangehouden door ondersteuningsgroep van de politie na mishandeling in Delfzijl waarbij vuurwapen is gezien

Farmsum – De ondersteuningsgroep (OG) van de politie Noord-Nederland heeft donderdagmiddag een instap gedaan in een woning aan de Vliethorn in Farmsum. De inval werd gedaan in verband met een mishandeling in Delfzijl eerder in de middag, hierbij zou een vuurwapen zijn gezien. De politie was de verdachten al snel op het spoor en hadden ondersteuning gevraagd van het OG.

De ondersteuningsgroep treedt in groepsverband op met een bezetting van acht personen en is verdeeld over het gehele gebied van de eenheid. De leden van de ondersteuningsgroep opereren in het gebied tussen basispolitiezorg en arrestatieteam (AT) en wordt ingezet bij (complexe) aanhoudingen met verhoogd risico waarvoor geen AT hoeft te worden ingezet.

In de woning werden drie verdachten aangetroffen. Twee mannen en een vrouw zijn aangehouden in verband met de mishandeling en voor het bezit van een vuurwapen. De politie was nog enige tijd bij de woning bezig met onderzoek.

Over het slachtoffer van de mishandeling is verder geen informatie bekend.

Back to top button