fbpx
1.6 C
Delfzijl
18 januari 2021 07:58

Dorpsvereniging Steendam presenteert op 19 november ‘Dorpsvisie Steendam 2020-2030’

Steendam – Steendam is in beweging. Op een negatieve manier door de aardbevingen, maar ook op een positieve manier door een gegroeid gemeenschapsgevoel, een actieve gemeenschap en veel mooie ideeën voor de verdere verbetering van de leefbaarheid van het dorp en wijde omgeving.

Dat wervende toekomstperspectief is neergelegd in de omvangrijke ‘Dorpsvisie Steendam 2020 – 2030’. De visie is tot stand gekomen met uitgebreide inspraakrondes van en voor bewoners, met als definitieve draagvlakmeting een dorpsbijeenkomst in Podiumcafé Peter & Leni op 30 oktober jl.

De definitieve versie van de door bewonershanden geschreven Dorpsvisie Steendam wordt op dinsdag 19 november met een feestelijke tintje overhandigd aan wethouder Anja Woortman, die zich zowel dorpswethouder Steendam mag noemen als portefeuillehouder van het aardbevings- en versterkingsdossier, problematiek waar ook Steendam mee geconfronteerd wordt en waar de visie op inspeelt.

De aanbieding van de Dorpsvisie staat ook symbool voor een actievere samenwerking tussen de gemeente en inwoners en doet daar een voorzet voor. Een nieuwe vorm van samenwerking die als voornemen staat beschreven in “Samen kom je verder. Kompas voor de nieuwe gemeente Midden-Groningen”, de rodedraadnotitie waarmee de gemeente Midden-Groningen van start is gegaan. Met de Dorpsvisie doet Steendam een serieuze en met bewonersdraagvlak onderbouwde handreiking om de ‘Kompastheorie’ te vertalen in de praktijk. Steendam doet graag mee!

Voor belangstellenden: de Dorpsvisie is na 19 november in te zien en te downloaden via www.steendam.info.

Volg ons op

10,776FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten