14.2 C
Delfzijl
25 februari 2021 17:18

Donny Westerdiep schittert in eigen huis tijdens boksgala

Appingedam – Boksvereniging Appingedam hield zaterdagavond haar gala in sporthal Eelwerd ter ere van het 20-jarig bestaan van de vereniging. In het eerste gedeelte van de avond lieten leden van de vereniging hun talent in de ring zien.

De hoofdmoot van het gala was een match tussen de top van het amateurboksen in Nederland, Team Windmill, en Duitsland met een selectie uit de Oberliga. In deze match kwam Donnie Westerdiep uit Appingedam in de ring bij de achtste en laatste partij. Op dat moment stond Team Windmill met 4-3 achter op Duitsland en was het aan Westerdiep om de stand gelijk te maken.

In de partij, die drie keer drie minuten duurde, tegen Michael Malizewski liet Westerdiep zien wat hij in de ring kon. Het thuispubliek stond op de banken om Westerdiep in deze laatste partij aan te moedigen. Na drie ronden vierde Westerdiep de overwinning en nam de vele felicitaties in ontvangst.

Nouchka Fontijn, achtvoudig nationaal kampioene, was samen met trainer Abdul Fkiri eregast. De vereniging overhandigde haar een bord met daarop de datum van haar eerste partij in Appingedam. Deze vond plaats in 2007.

De Thys Koops Stijlbokaal werd door de kleinkinderen van Thys, die dit jaar overleed, overhandigd aan Delano James.

Volg ons op

10,924FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten