fbpx
12.8 C
Delfzijl
donderdag 09 juli 2020
Home Agenda tips DoeDigiDag Delfzijl: een schip besturen vanaf de wal?

DoeDigiDag Delfzijl: een schip besturen vanaf de wal?

Delfzijl – Op zaterdag 14 maart wordt er van 11:00 tot 17:00 uur een DoeDigiDag georganiseerd op het Noorderpoort Energy Martitime in Delfzijl. Er is een gevarieerd programma waarbij doen, ervaren en beleven van technologie centraal staan. Op een compleet ingerichte brug is het op de bovenverdieping bij voorbeeld met vertoning op megaschermen mogelijk een schip waar ook ter wereld een haven binnen te varen. Het centrale thema is : vervoer en energie. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Vervoer en energie in Delfzijl
Naast zwemmende visrobots, de genoemde vaarsimulator, (onderwater)drones, een rondvaart op het eerste volledig elektrische schip van de Provincie Groningen en de Eemshaven in virtual reality, is er een grote playground voor jonge kinderen. Zelf een robot programmeren, een 3D ontwerp maken en printen, inzoomen met een digitale microscoop en zelf een animatiefilmpje maken. Digitalisering, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, zo blijkt.

Hele gezin
De DoeDigiDag is als activiteit voor het hele gezin de opmaat naar de grote landelijke conferentie ‘Nederland Digitaal’ die vanaf 16 maart plaatsvindt in Martiniplaza Groningen.

Alle activiteiten op een rij
De DoeDigiDag is op zaterdag 14 maart niet alleen in Delfzijl maar ook in de (voormalige gevangenis) Blokhuispoort in Leeuwarden waar je kunt proberen te ontsnappen uit de security escape room. Bij de Health Hub in Roden ervaar je de kracht van digitalisering in de gezondheidszorg en in het Forum in Groningen mag je je eigen virtuele wereld bouwen. Alle locaties openen de deuren om 11.00 uur en sluiten af om 17.00 uur. Op vrijdag 13 maart is er al een DoeDigiDag speciaal voor studenten in Emmen. Daar staat technologie centraal.

Eerste bezoekers gratis kaarten expositie AI in Forum
Lijkt het je leuk om de DoeDigiDag in Delfzijl te bezoeken? Wees dan op tijd, want de eerste 200 bezoekers krijgen een gratis toegangskaart voor de internationale expositie over kunstmatige intelligentie AI: More than Human, in Forum Groningen.

Kijk voor meer informatie op: www.doedigi.nl.

Advertenties