Doe mee aan ‘Tocht om de Noord Ommetjes’ ter voorbereiding op het wandelfestival van het jaar

Regio – Wandelen is één van de meest natuurlijke manieren om te (starten met) bewegen. Naast dat het  gezellig is en je veel ziet, is het ook nog eens gezond. Huis voor de Sport Groningen organiseert daarom in mei en juni ‘Tocht om de Noord Ommetjes’ ter voorbereiding op het wandelfestival van het jaar, dat plaats vindt op 24 en 25 september.  Doet u mee?

Locatie ‘Ommetjes’
De ‘Ommetjes’ vinden plaats in de regio’s Westerkwartier, Groningen/Haren, Hoogeland, Oldambt, Westerwolde en Lauwersmeergebied. Per regio worden vier ommetjes georganiseerd voor de gemiddelde en gevorderde wandelaars, waarbij u zich iedere keer door een ander stukje, verrassend Groningen begeeft. In ieder ommetje wordt een ander wandelthema onder de aandacht gebracht.

Kosten
De ‘Ommetjes’ worden begeleid door gecertificeerde wandeltrainers. Voor slechts €20,- volgt u vier wandeltrainingen en krijgt u alsnog de kans om u in te schrijven voor de Tocht om de Noord. Voorwaarde voor de inschrijving is dat u in ieder geval met drie van de vier ‘ommetjes’ mee doet.

Aanmelden
Aanmelden voor de ‘Tocht om de Noord Ommetjes’ kan tot 1 mei 2016 via www.hvdsg.nl/tochtomdenoord. Op deze website vindt u ook informatie over tijdstip en exacte startlocaties van de ‘Ommetjes’. De officiële inschrijving voor de Tocht om de Noord is al gesloten, dus op deze manier kunt u trainen en ook nog meedoen! Wees er snel bij, want vol=vol! Bij een te geringe deelname op bepaalde startlocaties zullen regio’s worden samengevoegd.

Tocht om de Noord
Het wandelfestival Tocht om de Noord gaat dit jaar verticaal door de provincie Groningen: “van Drenthe tot aan ‘t Wad”. De tocht staat dit jaar in het teken van het zintuig ‘proeven’. Het thema van Tocht om de Noord 2016 luidt: “Proeven van Groningen!”

Voor meer informatie over Tocht om de Noord kijk op www.tochtomdenoord.nl.

Back to top button