fbpx
18.8 C
Delfzijl
vrijdag 18 september 2020
Home Algemeen Diploma’s voor deelnemers leerwerktraject Noorderhuizen

Diploma’s voor deelnemers leerwerktraject Noorderhuizen

Uithuizermeeden – Vier mannen ontvingen op woensdag 8 juli hun MBO-1 diploma van wethouder Mariëtte de Visser. Ondanks de Coronacrisis wisten ze zonder vertraging hun papiertje te halen.

Natnael Berhane Berhe en Amaniel Habteselasie Gebretatyos uit Eritrea en Loai Nahhas uit Syrië zijn de eerste deelnemers van Noorderhuizen die een diploma in de sector metaal halen. Andemariam Abraham Mail uit Eritrea haalde naast zijn diploma in de sector hout ook het veiligheidscertificaat VCA. Met hun diploma’s kunnen ze verder leren, aan het werk of bijvoorbeeld een lasdiploma halen om hun vakbekwaamheid te vergroten.

Ernst Ottens, directeur van Werkplein Ability: “Ik heb diep respect voor deze mensen. Twee mannen hebben zelfs al een jaarcontract voor 36 uur.” Ernst vervolgt: “Ook wil ik de provincie bedanken. De provincie heeft namelijk de mogelijkheid gegeven om naast het diploma ook het veiligheidscertificaat VCA te halen. De deelnemers konden dit zelfs in hun eigen taal doen, het Tigrinya.”

In het project Noorderhuizen, dat vier jaar bestaat, werken Werkplein Ability en Noorderpoort samen om mensen op te leiden in de bouw of techniek. Door leren en werken te combineren kunnen mensen zich ontwikkelen in hout- of metaalbewerking. Iedereen die zij-instroomt, langdurig zonder werk zit of uit een ander land afkomstig is en aan het werk wil kan zich aanmelden.