fbpx
14.9 C
Delfzijl
donderdag 24 september 2020
Home Algemeen Dienstverlening Wmo- consulenten voor derde jaar op rij opnieuw zeer goed...

Dienstverlening Wmo- consulenten voor derde jaar op rij opnieuw zeer goed gewaardeerd

Appingedam – Gemeenten zijn verplicht ieder jaar een onderzoek te laten doen onder de inwoners die een voorziening op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) krijgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om hulp bij het huishouden, begeleiding, dagbesteding of woningaanpassing.

Onderzoeksbureau ZorgfocuZ heeft voor de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum het cliëntenonderzoek uitgevoerd. Gevraagd werd onder meer naar het contact met de gemeente, de kwaliteit van de ondersteuning, en het effect van de hulp.

De dienstverlening van Wmo-consulenten valt onder de Damster Zorgbalie en wordt voor het derde jaar op rij  zeer goed gewaardeerd, zo blijkt uit het onderzoek. Cliënten weten goed waar ze moeten zijn voor hun hulpvraag, voelen zich serieus genomen en worden snel geholpen. Ook vinden ze dat ze door de ondersteuning zich beter kunnen redden. Door de persoonlijke contacten van de Wmo-consulenten met de cliënten, is weinig gebruik gemaakt van de onafhankelijke cliëntondersteuner.

Samenwerking
De gemeente Appingedam heeft sinds de oprichting van de Damster Zorgbalie in 2016 geïnvesteerd in een goede dienstverlening en zorg voor haar inwoners. Ook heeft de gemeente veel tijd en energie gestoken in de samenwerking met onder ander huisartsen, ASWA-welzijn en andere hulpverlenende organisaties. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: “Met opnieuw zulke goede waarderingscijfers kunnen we concluderen dat de aanpak van de Damster Zorgbalie uitstekend functioneert. Ik ben dan ook trots op de medewerkers die met zo veel passie hun werk uitvoeren.”

Centrale plek
De Damster Zorgbalie is de centrale plek voor de inwoners van Appingedam waar ze terecht kunnen met alle vragen over wonen, financiën, gezondheid, dag invulling, sociale relaties, gezin en opvoeding.