fbpx
9 C
Delfzijl
zaterdag 26 september 2020
Home Algemeen Dienstverlening Wmo- consulenten Appingedam zeer goed gewaardeerd

Dienstverlening Wmo- consulenten Appingedam zeer goed gewaardeerd

Appingedam – Gemeenten zijn verplicht ieder jaar een onderzoek te laten doen onder de inwoners die een voorziening op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) krijgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om hulp bij het huishouden, begeleiding, dagbesteding of woningaanpassing.

Onderzoeksbureau ZorgfocuZ heeft voor de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum het cliëntenonderzoek uitgevoerd. Gevraagd werd onder meer naar het contact met de gemeente, de kwaliteit van hulp bij het huishouden, en het effect van de hulp.

De dienstverlening van Wmo-consulenten valt onder de Damster Zorgbalie en wordt zeer goed gewaardeerd, zo blijkt uit het onderzoek: Appingedam staat op plek 4 van de 247 beoordeelde gemeenten. Cliënten zijn vooral te spreken over het contact met de gemeente en de kwaliteit van de hulp.

Samenwerking
De gemeente Appingedam heeft sinds de oprichting van de Damster Zorgbalie in 2016 geïnvesteerd in een goede dienstverlening en zorg voor haar inwoners. Ook heeft de gemeente veel tijd en energie gestoken in de samenwerking met onder ander huisartsen, ASWA-welzijn en andere hulpverlenende organisaties.

Passie
Wethouder Annalies Usmany-Dallinga is trots op het resultaat en is vooral trots op de medewerkers die met veel passie hun werk uitvoeren. “Vragen van inwoners kunnen door de samenwerking met alle instanties snel, effectief en tot tevredenheid af worden gehandeld. Maar dat gaat niet zonder de medewerkers die telkens de aansluiting zoeken met de Damsters. Dat resulteert in een prachtige landelijke vierde plaats. Daar mogen de Damsters trots op zijn!”