Derde plaats voor waterscouts Fivelgroep

Delfzijl – Tijdens het Hemelvaart weekend hebben de waterscouts van de Fivelgroep uit Delfzijl deelgenomen de regionale scouting zeilwedstrijden.

Deze zeilwedstrijden maakten deel uit van het NoWaKa ( Noordelijk Water Kamp) Een 5 daags scouting evenement welke dit jaar voor de 57e keer werd georganiseerd!  Deze keer op een nieuwe locatie, het het Oldamtmeer bij de Blauwestad.

De zeilwedstrijden werden onder perfecte condities gehouden. Een stevige wind zorgde voor een spectaculaire wedstrijd! Een van de boten van de Fivelgroep wist in de 1e wedstrijd de als eerste de finish te halen. Helaas konden ze deze plaats niet vasthouden en uiteindelijk eindigde ze op de 3e plek! Hiermee hebben ze zich kunnen kwalificeren voor een plek in de landelijke finale eind september. In totaal deed de Fivelgroep met 5 lelievletten mee aan de zeilwedstrijden.

Afgelopen zondag werd het scouting evenement afgesloten waarna de Scouts de vloot weer terug voer naar hun ligplaats aan het Schildmeer!