fbpx
3.3 C
Delfzijl
26 januari 2021 13:34

Derde plaats voor Delfzijlster Maurice Smit tijdens Plantsoenloop in Groningen

Groningen – Afgelopen zaterdag vond de 61e Plantsoenloop in Groningen plaats. Een recordaantal deelnemers van ruim 3.400 en vele bezoekers vermaakten zich in een herfstachtige Noorderplantsoen. Zonnige weersomstandigheden, weinig wind en enthousiaste lopers tekenden voor een prachtige editie. Delfzijlster Maurice Smit wist met een tijd van 26 minuten en 41 seconden een derde plaats op de 8 kilometer te behalen.

Heuvel op, heuvel af door het prachtige Noorderplantsoen. Het was een genot voor de loopliefhebbers. Afgaande op het enthousiasme stond winnen van een afstand voor de meeste deelnemers niet centraal. Het meedoen en over de finish komen stond voorop en uiteraard het in ontvangst nemen van een unieke Plantsoenloop medaille.

Traditiegetrouw stonden weer vele kinderen van 4 tot 14 jaar aan de start. “Het blijft elk jaar toch weer een feestje om met mijn leerlingen mee te doen aan deze leuke loop in Groningen”, zegt één leraar van een van de deelnemende scholen. De eerste snelheidsduivels van 4/5 jaar schoten om 11.00 uur het parcours op. Bij de anderen categorieën die volgden werd er hard gestreden voor een podiumplek.

Om 14:45 uur nam Monique Koolman, bestuurslid van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, een cheque van € 1.560,- in ontvangst. Het geld is middels de verkoop van pleisters, donaties van deelnemers en de aanwezige loterij op zaterdag 3 november ingezameld. De stichting zet zich in om het verblijf voor opgenomen kinderen en ouders zo aangenaam mogelijk te maken en noodzakelijke extra’s te realiseren waardoor kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. “We zijn super blij met zo’n mooi bedrag en zijn alle deelnemers en sponsoren erg dankbaar voor hun steun en inzet”, zegt Monique Koolman van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Organisator Michelle Mencke kijkt met voldoening terug op de 61e editie van de Plantsoenloop: “Het is elk jaar weer geweldig om alle enthousiaste lopers, jong en oud, te zien rennen door het sfeervolle Noorderplantsoen. Dit jaar heeft de Plantsoenloop een recordaantal deelnemers en daar zijn we natuurlijk heel blij mee”, zegt Michelle Mencke. Wie het heeft gemist of graag op herhaling wil: de 62e Plantsoenloop staat gepland voor zaterdag 2 november 2019.

Bij de 4 KM en 8 KM Wedstrijdloop die om 12:30 van start ging, stonden uiteindelijk de volgende deelnemers op het podium. Mede dankzij gunstige weersomstandigheden zijn er recordtijden gelopen sinds 2015.

8 KM Mannen 
1e Niek Blikslager           24:46
2e Maarten Hindriks       26:29
3e Maurice Smit             26:41

Volg ons op

10,802FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten