Derde editie van de Roegwoldtocht op zaterdag 4 augustus

Schildwolde – Op zaterdag 4 augustus organiseren Staatsbosbeheer en een groot aantal ondernemers ondernemers de derde editie van de Roegwoldtocht.

Deze fietsroute met activiteiten bij ondernemers en organisaties voert door de Woldstreek en door en rond het natuurgebied ’t Roegwold. De tocht voert dit jaar onder meer door het woon- en waterrijke gebied Meerstad.

Fietsers kunnen zonder aanmelding vooraf voor € 2,= per persoon (kinderen tot en met 12 jaar gratis) starten op 4 verschillende locaties. Hier ontvangen ze een routebrochure met de omschrijving van de diverse activiteiten. De brochure is tevens de stempelkaart. Wie minimaal 6 stempels bij de activiteiten verzamelt, ontvang aan het eind een vaantje op één van de vier start- en eindpunten.

De start- en eindpunten zijn: Break Out Grunopark, Hoofdweg 163, Harkstede; Ecomotion, Hoofdweg 137, Kolham; Geologisch & Archeologisch Streekmuseum Slochteren e.o., Padje 1, Slochteren en Staatsbosbeheer – ’t Roegwold, P-plaats einde Dannemeerweg, Schildwolde.

„Tijdens de Roegwoldtocht beleef je de natuur van dichtbij” zegt boswachter Annet de Jong. „Zowel bij de startpunten als bij de activiteitenlocaties kun je iets doen, proeven, bekijken of beleven.” Volgens haar is de Roegwoldtocht dan ook veel meer dan enkel een fietstocht: „Je kan zelf bepalen welke locaties je wil bezoeken en als ik een tip mag geven breng dan een bezoek aan de prachtige natuurtuin De Drie Wilgen in de Harkstederpolder, je komt zintuigen te kort om al het moois tot je te nemen”.Back to top button