13 C
Delfzijl
21 juni 2021 22:22

Delfzijlster Cor Kappen pleit voor herstel van het groen langs de Kustweg

spot_img

Delfzijl – Cor Kappen, inwoner van Delfzijl, pleit ervoor om het groen terug te brengen langs de Kustweg. Voor de herontwikkeling van Delfzijl, vanwege de krimp eind jaren 90 begin 2000, zijn grote stukken groen verdwenen langs de Kustweg. Aan één kant van de weg is de wijk Kwelderland ontstaan en aan de andere kant werd de Kadijk flat gebouwd en een camperplaats aangelegd. De aanblik van de Kustweg is veranderd maar het groene karakter is niet teruggekomen.

Het plan van Kappen is om de laan achtige structuur met mooie bomen die veel schaduw gaven en een aangenaam leefklimaat scheppen terug te krijgen in het straat beeld van Delfzijl. Kappen deed enkele weken geleden een oproep op Facebook om zijn plannen kenbaar te maken. Dat leverde hem ruim tweehonderd veelal positieve reacties op. Niet alleen de Kustweg zou aangepakt moeten worden, maar ook het wandelgebied tussen de camperplaats en Hoogwatum, waar nu nog schelpenpaden liggen tussen kale vlaktes met geen enkele boom of struik. Aanpassen van de wandelroutes middels planten van bomen met daartussen struiken zou een opwaardering zijn van dit gebied en het “af” maken.

“Met de uitvoering van dit plan zou de leefbaarheid en daarmee ook de gezondheid van inwoners verbeteren. Bovendien zal de beplanting bijdragen in het proces van hittestress en CO2 compensatie. Ook zullen de bomen een snelheid remmende werking hebben op het verkeer, dat veelal sneller rijdt dan de toegestane 50 km/h. De gemeente Delfzijl heeft de afgelopen tijd veel bomen en bosplantsoen opgeruimd. Denk alleen maar aan al het groen wat verdwenen is bij het sportpark Uitwierde. Ook heeft de essentakziekte een grote aanslag gepleegd op het aantal bomen in de gemeente. Compensatie van al dit verlies is bij de burgers niet te zien of te merken. Een inhaalslag is misschien noodzakelijk en als aanzet zou de Groene Kustweg kunnen dienen”, aldus Kappen.

Inmiddels heeft Cor Kappen een brief met het voorstel ingediend bij de burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl.

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, boom, plant, buiten en natuur
Foto van hoe de Kustweg er vroeger uit zag

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen

Populaire berichten