3.2 C
Delfzijl
1 maart 2021 10:47

Delfzijl wil kruispunt Hogelandsterweg-Proosdij in Farmsum aanpakken

Farmsum – Het college van Delfzijl gaat de raad voorstellen € 77.500,- beschikbaar te stellen voor de vervanging van verkeerslichten en het verkeerskundig aanpassen van het kruispunt Hogelandsterweg-Proosdij in Farmsum.

De verkeerslichten zijn volgens de gemeente afgeschreven. Ze zijn meer dan dertig jaar in gebruik, gemiddeld gaan ze vijftien tot twintig jaar mee. Schades kunnen niet of moeilijk gerepareerd worden omdat nieuwe onderdelen niet meer leverbaar zijn. Om deze reden is al eerder de linksaf strook afgesloten voor het verkeer.

Ontwerp nieuw kruispunt
Het kruispunt Hogelandsterweg-Proosdij stamt uit de jaren ’80. Wethouder Rijzebol: ”Sindsdien zijn de verkeersstromen veranderd en de intensiteit van het verkeer op het kruispunt is toegenomen. We willen het huidige kruispunt hierop toetsen en vervolgens een verkeerskundig ontwerp laten opstellen.”

De linksaf strook zou verwijderd moeten worden, zodat er geen armen van het verkeerslicht meer boven de weg hangen. Bij extra groot en/of zwaar transport dat gebruikmaakt van de Hogelandsterweg hoeven de armen er dan niet meer afgedraaid te worden om schade te voorkomen.

De raad neemt op 19 december een besluit over het voorstel.

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten