fbpx
12.9 C
Delfzijl
28 oktober 2020 15:03

DelfSail Super Opkikkerdag; Een welkome afleiding in een onzeker bestaan

Delfzijl – Op vrijdag 1 juli 2016 vind er tijdens DelfSail de DelfSail Super Opkikkerdag plaats. Een dag waarop langdurig zieke kinderen en alle gezinsleden tijdens DelfSail 2016 in het zonnetje worden gezet. Om dit waardevolle initiatief in goede banen te leiden hebben tal van medewerkers van Rabobank Noord-Groningen zich als vrijwilliger aangemeld.

DelfSail 2016 moet voor iedereen een onvergetelijk spektakel worden. Dus ook voor mensen voor wie zo’n grootschalig evenement doorgaans moeilijk toegankelijk is. Denk aan ouderen, mensen met een handicap of mensen met een andere beperking. Speciaal voor hen rolt de commissie Social Affairs van DelfSail ook deze 6e editie weer de “rode loper” uit. Zo wordt op vrijdag 1 juli 2016, in samenwerking met de Stichting Opkikker, de DelfSail Super Opkikkerdag georganiseerd. Een dag vol ontspanning en plezier voor langdurig zieke kinderen en alle gezinsleden. Het is bedoeld als welkome afleiding voor de vaak lange behandelingen,ziekenhuisopnames, spanningen en onzekerheden.

Vrijwilligers
Om de DelfSail Super Opkikkerdag in goede banen te leiden zijn vanzelfsprekend vrijwilligers nodig. En dus werd afgelopen 25 februari  een informatiebijeenkomst georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is om de gezinnen tijdens DelfSail 2016 onbaatzuchtig in het zonnetje te zetten. De bijeenkomst maakte indruk, ook op de aanwezige medewerkers van Rabobank Noord-Groningen. ‘Vandaar dat veel medewerkers van onze bank zich als vrijwilliger hebben aangemeld’, vertelt Giny Meijer, Assistent Account Manager Private Banking van Rabobank Noord-Groningen. ‘De DelfSail Super Opkikkerdag is tenslotte een enorm waardevol initiatief waar we graag onze bijdrage aan willen leveren. ‘

Uiteenlopende activiteiten
Ruim 55 gezinnen met een langdurig ziek worden komende 1 juli verrast met een ongetwijfeld prachtige Opkikkerdag. Speciaal voor hen worden die dag uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Over de precieze inhoud wil Meijer nog niet veel kwijt. ‘Dat moet natuurlijk een verrassing blijven’, zegt ze. ‘Uiteraard kunnen ze de indrukwekkende parade van heel nabij bewonderen. Ze mogen zelfs aan boord van een schip. En aan het eind van de dag is er een Meet & Greet met een bekende Nederlander.’ Net als de overige medewerkers van Rabobank Noord- Groningen kijkt Meijer  uit naar de DelfSail Super Opkikkerdag. Voor de gezinnen zal dat niet anders zijn. Een dergelijke dag wordt door hen heel intensief beleefd en draagt voor een groot deel bij aan de mentale gesteldheid van kind en gezin.

Onschatbare waarde
‘Als vrijwilligers gaan we er, samen met de organisatie van DelfSail en de Stichting Opkikker, alles aan doen om er iets bijzonders van te maken’, benadrukt Meijer. ‘Voor de langdurig zieke kinderen, maar ook voor de overige gezinsleden. Want ook voor hen heeft de ziekte van hun kind, broertje of zusje een grote invloed op hun leven. Langdurig ziek zijn vraagt van iedereen heel veel doorzettingsvermogen en energie. Door ieder gezinslid moet vaak een grote inspanning worden geleverd, waardoor er maar weinig tijd overblijft voor andere bezigheden. Juist in zo’n situatie is een initiatief als de DelfSail Super Opkikkerdag van onschatbare waarde. ’

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,223VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten