DelfSail officieel van start gegaan; Openingsconcert Di-rect verregend

Eemshaven – Na zeven jaar ging DelfSail woensdagmiddag van start met de Pré-DelfSail in de Eemshaven. Vanaf twaalf uur was er een markt op het parkeerterrein van het Zeemanshuis. Er kon gevaren worden door de Eemshaven langs de Tall Ships die in de haven lagen. Het avondprogramma ging van start met optredens van Stevan Bloema en Dj Julian op het hoofdpodium.

Officiële opening
Om kwart over negen werd DelfSail officieel geopend door Burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond, Gerard Beukma burgemeester van de gemeente Delfzijl en Harm Post directeur Groningen Seaports. Hierna gaf de band Di-rect in de stromende regen een concert het publiek bleef zolang mogelijk staan maar op den duur dropen veel bezoekers toch af. De avond werd afgesloten met vuurwerk.

Vandaag komen de schepen naar Delfzijl de Sail-in begint om 11:10 het eerste schip zal rond 15:00 aanmeren in de haven van Delfzijl.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”732″]

Back to top button