DelfSail 2021 vindt plaats van donderdag 10 t/m zondag 13 juni

Delfzijl – De 7e editie van DelfSail zal plaatsvinden van donderdag 10 t/m zondag 13 juni 2021. De Parade of Sail vanuit de Eemshaven naar Delfzijl vindt dus plaats op donderdag, terwijl de schepen aan het eind van de zondag weer zullen vertrekken uit de haven van Delfzijl.

Deze data zijn recent door het bestuur vastgesteld in nauw overleg met de Sail Training Organisation uit Engeland, die dat jaar vanaf 27 juni 2021 de Tall Ships Races 2021 organiseert. De starthaven is dan Klaipeda in Litouwen en wij sluiten daarbij aan. Door de data in overleg met alle partijen vast te stellen krijgen de schepen ook ruime gelegenheid om daar op tijd aan te komen.

Intussen krijgen onze huidige trainees echte zeebenen, zo blijkt uit de foto’s die zij sturen. Tijdens de reis van Aalborg naar Frederikstad gaan zij de masten in! Maar ze lopen ook wacht aan dek, helpen met de zeilen en doen allerlei voorkomende klussen aan boord, op de Thalassa en de Morgenster. Ze ervaren een klein voorproefje van hetgeen die duizenden trainees meemaken, die op 10 juni 2021 onze havens zullen binnenzeilen. Vandaag precies over 1 jaar en 11 maanden!

Back to top button