fbpx
0.3 C
Delfzijl
17 januari 2021 13:17

Decemberactie voedselbank levert bijna 20.000 euro op

Appingedam/Delfzijl/Loppersum – De inzamelingsacties van de voedselbank Appingedam-Delfzijl hebben een fantastisch resultaat opgeleverd.

Door de inzet en medewerking van ruim 100 vrijwilligers, de v.v. NEC uit Delfzijl ,de supermarkten en diverse kerken uit de DAL gemeenten waarvan de Gereformeerde kerk in ’t Zandt een huis aan huis actie had georganiseerd, is het gelukt om 475 bananendozen vol met hoogwaardige voedselproducten af te leveren in het magazijn van de voedselbank. Verdere ondersteuning om van de actie een succes te maken is  geboden door Havenstad FM,  DeJé Transport en Gorter Transport

Behalve de volle dozen zijn er ook voor bijna €.3.500,– aan giften van particulieren en bedrijven binnen gekomen. De totale opbrengst wordt daarmee geschat op  een bedrag van €.20.000,–! De inzameling van de Douwe Egberts Waardepunten heeft tot en met het afgelopen weekend ook nog eens 420.000 waardepunten opgeleverd! En daarvoor ontvangt de voedselbank 700 pakken koffie.

De actie zal nog doorlopen tot het eind van deze maand.De opbrengst van de kerstmarkt en de spooktocht die door het Rudolph Pabus Cleveringa- Lyceum uit Appingedam worden georganiseerd, de collecte van de kerstdienst van CBS de Triangel uit Appingedam en de opbrengst van de Top 2000 Pop quiz die op 15 december in ’t Lokaal in Delfzijl werd gespeeld, zal ook gedoneerd worden aan de voedselbank.

Het doel om er voor te zorgen dat cliënten de komende maanden ook weer kunnen rekenen op de verstrekking van voedselpakketten is daarmee ruimschoots gehaald. Zonder de gulle giften van het publiek en de hulp en inzet van alle betrokkenen was dit zeker niet gelukt en het bestuur van de voedselbank is iedereen daar erg dankbaar voor.

Volg ons op

10,776FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten