De Wijk De Wereld verzorgt afscheid bij school Kantens

Kantens – Sinds 2020 gaat De Wijk De Wereld de provincie Groningen in, en ze starten in Kantens. Door corona hebben ze een aantal plannen in Kantens moeten uitstellen, maar de samenwerking met basisschool Klinkenborg gaat door: met muziek, theater en poëzie helpt De Wijk De Wereld mee met de verhuizing van het oude gebouw naar het noodgebouw.

Midden in Kantens staat een mooie kleine school: basisschool Klinkenborg. Maar het schoolgebouw waar 40 leerlingen les krijgen moet worden afgebroken. Er komt een nieuw gebouw voor in de plaats op precies dezelfde plek, dat beter bestand is tegen aardbevingen. Daarom verhuizen de kinderen, juffen en meesters eind februari tijdelijk naar een noodgebouw een paar straten verderop.

Er moet dus afscheid genomen worden van het gebouw waar vele Kantsters hun schooltijd doorbrachten. Dat gaan de leerlingen van de Klinkenborg samen met De Wijk De Wereld in stijl doen! Met muziek, theater en poëzie verzamelen we de herinneringen van de leerlingen, leggen we hun favoriete plek op school vast en verhuizen we alles in bijzondere verhuisdozen mee naar het tijdelijk noodgebouw. Tijdens de opening van het gebouw op 1 maart zijn de resultaten te horen en te zien.

Back to top button