De voordelen van Remmers HK-lazuur

Nederland – Om ervoor te zorgen dat hout zijn fraaie uitstraling behoudt, is regelmatig beitsen noodzakelijk. Met Remmers hk lazuur is het onderhoud relatief eenvoudig. Door de 3-in-1 werking van het product bespaart u zich niet alleen veel tijd en inspanning, maar blijven ook de kosten laag. Lees snel verder over Remmers HK-lazuur.

Wat houdt de 3-in-1 werking van Remmers HK-lazuur in?

Hout dat in de buitenlucht wordt geplaatst, heeft bescherming tegen de verschillende weersinvloeden nodig. Als u het hout niet behandelt, zal het materiaal van kleur veranderen en sneller aan vervanging toe zijn. Wanneer u een standaard lazuur toepast, moet u daarna een houtbeschermende impregnering aanbrengen op het hout. Doet u dit niet, dan verkleurt het materiaal al snel naar een donkere, onherstelbare tint. Bovendien dient u eerst een grondlaag aan te brengen, voordat u het lazuur op het hout kunt toepassen. De grondering zorgt ervoor dat het lazuur niet snel afbladdert. Dankzij de 3-in-1 werking van Remmers HK-lazuur hoeft u slechts één product aan te schaffen voor de grondering, het impregneren en het aflakken.

Wat zijn de voordelen van Remmers HK-lazuur?

Remmers HK-lazuur is zeer geliefd bij zowel professionals als consumenten vanwege de vele pluspunten die het product biedt. Naast een aanzienlijke besparing qua tijd en geld, zijn andere voordelen van Remmers HK-lazuur:

  • Het materiaal beschermt langdurig tegen Uv-straling, schimmels, vocht, houtrot en algen
  • Het lazuur voorkomt wespenaantasting in het hout
  • Het product is vochtregulerend, dringt diep door in het hout en bladdert niet af
  • Het lazuur is in verschillende tinten verkrijgbaar en eenvoudig her te behandelen

Hoe pas ik HK-lazuur van Remmers toe?

Voordat u het lazuur gaat gebruiken, zorgt u er eerst voor dat het te behandelen hout schoon, droog en stofvrij is. Vervolgens onderzoekt u op een klein oppervlak wat het effect van de tint op de ondergrond is. Voldoet de kleur van het HK-lazuur aan uw wensen? Dan past u vervolgens het product toe op het hout. U gebruikt hiervoor een roller, verfspuit of platte kwast. Zorg er daarbij voor dat u het lazuur in de lengterichting van het hout aanbrengt. Is het hout geïmpregneerd? Dan is over het algemeen twee lagen van het Remmers HK-lazuur genoeg. Bij andere houtsoorten heeft u doorgaans drie lagen van het product nodig.

Remmers HK-lazuur toepassingen

Remmers HK-lazuur kunt u op ieder soort hout gebruiken dat niet direct in contact staat met het oppervlakte- of grondwater. U kunt hierbij denken aan gevelbekleding, tuinhout, dakoverstekken, carports en meer. Lazuur is niet toepasbaar voor mechanische belasting, zoals lopen. Ook voor ramen en deuren is lazuur niet geschikt. Na behandeling trekt het lazuur in het hout, waardoor het materiaal optimaal wordt beschermd tegen weer en wind.

Back to top button