De voordelen van een onafhankelijke hypotheekadviseur

Nederland – Bij het afsluiten van een hypotheek voor de aankoop van je droomwoning komt er ontzettend veel op je af. Welke hypotheekverstrekker biedt de beste hypotheekrente? Doe je er verstandig aan om voor een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek te kiezen? En kies je voor een onafhankelijke hypotheekadviseur of de adviseur van een bank? Laat je onafhankelijk adviseren, om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden die je hebt. Een van de belangrijkste voordelen van een onafhankelijke adviseur is dat deze uitsluitend naar het belang van de klant kijkt. De bank biedt alleen haar eigen producten aan, terwijl de rente misschien lager is bij een andere aanbieder.

Volledig onafhankelijk advies over jouw hypotheek 
De voornaamste reden om voor een onafhankelijke hypotheekadviseur te kiezen, is het feit dat deze volledig onafhankelijk naar je financiële situatie kijkt. Wat zijn je verwachtingen richting de toekomst? Wil je bijvoorbeeld minder gaan werken, of verwacht je mogelijk een uitbreiding van het gezin? Door dergelijke zaken samen met de hypotheekadviseur in kaart te brengen, kom je tot een hypotheek die het beste aansluit op jouw situatie. Het is heel belangrijk om te kiezen voor een hypotheek die bij je past. 

Hypotheken van verschillende banken vergelijken 
Een ander belangrijk voordeel zit in het feit, dat de adviseur van een bank vaak uitsluitend hypotheken van diens eigen bank aanbiedt. Uitzondering op deze regel is de SNS bank, waar hypotheken van zeven andere hypotheekverstrekkers worden aangeboden. Bij een onafhankelijke adviseur is de keuze echter het grootst. Het vergroot de kans dat je een hypotheek vindt die goed past bij jouw situatie en daarnaast het goedkoopste is. Let op, sommige onafhankelijke adviseurs werken samen met een kleine groep hypotheekverstrekkers. Andere adviseurs werken samen met vrijwel iedere bank. 

Online onafhankelijke adviseur vaak het goedkoopst 
Wanneer je voor een online onafhankelijke adviseur kiest, ben je vaak goedkoper uit dan bij een adviseur van een bank. Online vraag je onafhankelijk advies aan voor iets meer dan 1.500 euro. Daar waar de kosten voor het aanvragen en verwerken van een hypotheekaanvraag bij een grote bank al snel rond de 1.750 euro liggen. Daar komt het verschil in hypotheekrente nog bovenop. De exacte kosten zijn uiteraard afhankelijk van je situatie. Koop je voor het eerst een woning? Ben je een ondernemer? Wil je een nieuwe hypotheek aanvragen, of kijk je naar mogelijkheden om de bestaande hypotheek over te sluiten? Enzovoorts. 

Back to top button