fbpx
13.4 C
Delfzijl
zaterdag 06 juni 2020
Home Agenda tips De Super Sinterklaasintocht Appingedam wordt een magisch feest

De Super Sinterklaasintocht Appingedam wordt een magisch feest

Appingedam – Sinterklaas en alle bezoekers wacht een magische avond tijdens de Super Sinterklaasintocht in Appingedam op vrijdag 22 november. Nog een paar nachtjes slapen en dan vaart Sinterklaas met vele pieten opnieuw Appingedam binnen, waar hem een magische avond te wachten staat.

Verrassing voor Sinterklaas
Zodra de schemering invalt is het vrijdag 22 november zover, Sinterklaas zet voet aan wal in Appingedam! ‘Rond 17:30 uur heb ik met de eerste pieten afgesproken,’ aldus Meneer Mark, die ook dit jaar de presentatie mag verzorgen. Samen met Burgemeester Wiersma en alle kinderen uit de wijde omgeving, wacht Sinterklaas een heel warm welkom wanneer hij aanmeert met Pakjesboot 12. De goedheiligman zal daarnaast vergezelt worden door vele pieten. Terwijl Sinterklaas uitgebreid de tijd zal nemen om de vele handjes te schudden en om tekeningen in ontvangst te nemen, zal de avond een magische wending nemen.

Magie van Sint
De aankomst van Sinterklaas in Appingedam geeft een magisch gevoel. Dit komt door de vele bezoekers, de schemering, de lichtjes en natuurlijk de magie van de Sinterklaas.

Met de pieten van Sinterklaas is uitvoerig contact geweest de afgelopen weken, waardoor duidelijk is geworden dat Sinterklaas enorm geniet van magie. En niet zomaar magie: goochelen, toveren, hoge hoeden en toverstafjes, dat vindt Sinterklaas leuk. De bekende vrienden Potloodpiet, Modepiet en Pietje Melodietje willen daarom gaan toveren met de kinderen! Ook de danspieten komen mee voor alle zang en dans van deze bijzondere pieten. De pieten hebben echter ook een missie: voordat Sinterklaas de koepel betreedt, willen deze pieten kunnen toveren. Maar of dit gaat lukken?

Verjaardag Stichting Sintcentrale
De Super Sinterklaasintocht Appingedam wordt al jaren met groot plezier door de Stichting Sintcentrale georganiseerd. De vrijwilligers van deze stichting zetten zich in om de Sinterklaastraditie in ere te houden. En dit jaar viert de stichting alweer haar twintigste verjaardag! Met meer dan 300 vrijwilligers neemt de Sintcentrale de gehele organisatie op zijn rekening. Van beveiliging tot aankleding, licht, geluid en podia, alles wordt verzorgd. De stoomboot wordt versierd en ook zorgen zij ervoor dat alle pieten er op hun paars best uitzien. Sint is er helemaal klaar voor en onder begeleiding van een muziekkorps en grote getale pieten maakt de Sint zijn entree. De Bakpiet heeft laten weten heel veel strooigoed en ander lekkers gebakken te hebben, dus vier het magische Sinterklaasfeest mee op vrijdag 22 november in het centrum van Appingedam!

Advertenties