fbpx
16 C
Delfzijl
dinsdag 14 juli 2020
Home Agenda tips De Smaak van de Wadden bij Paviljoen Overdiep in Appingedam

De Smaak van de Wadden bij Paviljoen Overdiep in Appingedam

Appingedam – De maand maart is de maand van  ‘de smaak van de Wadden’. Het Waddengebied zit vol verrassende smaken. Zoals overheerlijke oesters, zeekraal en natuurlijk verse vis. Ook langs de Groninger Waddenkust kan je volop genieten van de zilte smaak van de Wadden. Lekker lokaal én dichtbij. Wij geven een aantal tips om te genieten van de lekkerste gerechten uit het Waddengebied.

Waddendiner
De hele maart serveert Paviljoen Overdiep in Appingedam een speciaal ‘Smaak van de Wadden’ menu. Een 3-gangen menu met Wadden ingrediënten en Texels speciaalbier. Daarnaast presenteren zij op 20 maart een Texels speciaalbier-proeverij met een 5-gangen Waddendiner.

Wadden koken
Wil je de Smaak van de Wadden zelf koken? Op de website visitwadden.nl staan allerlei recepten uit het Waddengebied, zoals Stamppot met zeekraal, Mosterdsoep van de Wadden of Waddenvarken met kruisbessen en witte aalbes. Voor het belangrijkste ingrediënt van het laatstgenoemde recept kun je terecht bij de boerderijwinkel van Waddenvarkens in Uithuizermeeden. Zij houden op een diervriendelijke en duurzame manier bonte bentheimer varkens. De varkens lopen het hele jaar buiten in het land, waar ze lekker in de modder kunnen wroeten en liggen. De varkens mogen hier dus nog echt varkens zijn.

Nog meer proeven en ontdekken van de Wadden? VVV Eemsdelta zet 12 bijzondere waddenbelevenissen in Groningen op een rij.

Kijk voor meer info op: www.eemsdelta.groningen.nl/smaakvandewadden

Advertenties