De Oranje Loper gaat uit tijdens DelfSail

Delfzijl – DelfSail komt al snel dichterbij. Van woensdag 29 juni tot en met 3 juli 2016 vindt het grote nautische spektakel in en rond de havens van Delfzijl en de Eemshaven plaats. Een aantal sponsoren leggen voor bezoekers, die slecht ter been zijn, de Oranje Loper uit!

Tijdens het event liggen in de haven van het Delfzijl vele schepen vanuit de hele wereld. Naar verwachting komen 850.000 bezoekers naar het Noorden van het land om te genieten van dit unieke maritieme evenement. Het belooft een groot spektakel te worden!

Oranje Loper
Samen met andere sponsoren verzorgt de  Rabobank voor deze editie de Oranje Loper langs de kades in Delfzijl. De Loper is bedoeld om mensen die slecht ter been zijn, de mogelijkheid te bieden om de schepen van dichtbij te bewonderen.

De Loper is dus speciaal bedoeld voor bijvoorbeeld rolstoel-, rollator- of scootmobiel gebruikers, zodat ook zij de schepen van dichtbij kunnen bekijken. Andere bezoekers wordt gevraagd de loper zo veel mogelijk vrij te houden.

Sponsoren
De Oranje Loper is maar liefst anderhalve kilometer lang en zal de kades een feestelijke aanblik geven.  Naast Rabobank is de Oranje Loper mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Delfzijl, Dagblad van het Noorden, Royal Wagenborgen, Groninger Seaports en Theater De Molenberg. Na afloop van het event wordt de Loper gerecycled, zodat deze op een duurzame manier hergebruikt kan worden.

Back to top button