De Nacht van de Nacht gemeente Loppersum 2019 in Westeremden geslaagd

Westeremden – Ruim veertig deelnemers (kinderen en hun ouders) genoten zaterdag 26 oktober tijdens een avondwandeling van het prachtige duistere Noord-Groningse landschap rondom de wierde van Westeremden.

Na een gastvrije ontvangst in Ons Dorpshuis in Westeremden met koffie, thee en biologische koekjes volgde een welkom door wethouder Bé Schollema (Duurzaamheid en Milieu) van de gemeente Loppersum. Naast de avondwandeling stond op het programma ook sterrenkijken en een puzzelopdracht op het gebied van natuur en milieu. Daarna volgde bij een kop warme chocolademelk een verhaal met als thema Laat het donker donker.

De avond sloot af met een prijsuitreiking waarna iedereen een certificaat van deelname ontving. In het Natuurlijk Loppersum tasje dat iedereen mee naar huis kreeg zat daarnaast nog een led-leeslampje en een biologische appel van de Eikemaheert.

De Nacht van de Nacht gemeente Loppersum kon dit jaar worden georganiseerd in goede  samenwerking met Ons Dorpshuis Westeremden, bioloog-ecoloog  Reinoud Koeman en Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond. Deze landelijke activiteit vanuit de Natuur- en Milieufederaties geeft op unieke wijze aandacht aan natuur, milieu en duurzaamheid en de gemeente sluit hier vanuit het Milieubeleidsplan 2017-2020 jaarlijks bij aan.

Back to top button