De Jonge Onderzoekers Eemsdelta weer van start

Appingedam – De Jonge Onderzoekers Eemsdelta hebben hun activiteiten op de maandagavond en donderdagmiddag weer opgestart. 

Programmeren op maandagavond
Programmeren staat als vanouds op het rooster op de maandagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur in de bibliotheek van Appingedam. Wie wil leren programmeren begint met eenvoudige programma’s zoals Scratch en mBot, om daarna over te stappen naar de programmeertaal C++. Na een jaar programmeerles kunnen de deelnemers code schrijven waarmee ze een computer kunnen aansturen. 

Hout en elektronica op donderdagmiddag 
Voor kinderen die graag met hun handen werken en het leuk vinden om een werkstuk te maken is er op donderdagmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur Hout en elektronica. Bij elektronica gaat het om het leren maken van stroomkringen, schakelingen en het solderen van elektronica. Er ontstaan werkstukken met lampjes, zoemers en motortjes. 

Bij hout leren kinderen verschillende houtbewerkingstechnieken zoals meten, zagen, timmeren en lijmen. Werkstukken waarbij hout en elektronica worden gecombineerd zijn ook mogelijk. 

Deelnemers kunnen kiezen uit boeken vol voorbeeldwerkstukken. Wie een eigen idee heeft kan ook daarmee aan de slag. 

Meer plek op donderdagmiddag 
Door uitbreiding van de ruimte heeft De Jonge Onderzoekers Eemsdelta op donderdagmiddag meer plek. Dit betekent dat er meer kinderen mee kunnen doen aan de bestaande activiteiten en dat er nieuwe activiteiten bij gaan komen.  

Weekend van de wetenschap en Microscopiedag 
Tijdens het Weekend van de wetenschap organiseert De Jonge Onderzoekers Eemsdelta op zaterdag 7 oktober boeiende activiteiten voor jong en oud. 

Een maand later, op zaterdag 4 november is het Microscopiedag. Een mooie kans om een blik te werpen op de microwereld die alleen te zien is door de lens van een microscoop. Bezoekers worden uitgenodigd om zelf onderzoeksobjecten mee te nemen zoals stenen, fossielen of delen van planten. 

Op beide dagen vinden de activiteiten plaats in de Campusclub aan de Pastorielaan 2, van 12.00 tot 15.00 uur. 

Back to top button