fbpx
18.7 C
Delfzijl
maandag 21 september 2020
Home Agenda tips De Jazzfanfare naar Cultuurerf Andledon

De Jazzfanfare naar Cultuurerf Andledon

Den Andel – Aanstaande zondagmiddag (8 juli) vindt op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel een optreden plaats van de Jazzfanfare. De groep onder leiding van Harry van Lier sluit met het optreden op Andledon – evenals vorig jaar –  zijn optreedseizoen feestelijk af. Het optreden is gratis te bezoeken.

De Jazzfanfare is actief sinds 1996. In dat jaar componeerde Harry van Lier in opdracht van de ZomerJazzFietsTour een aantal muziekstukken voor het Christelijke WielrijdersCorps Crescendo te Opende. Het laten uitvoeren van jazzmuziek door een fanfareorkest beviel hem zo goed, dat hij na de zomer van dat jaar de Jazzfanfare oprichtte. De band is momenteel een unieke mix van dertien blazers en een ritmesectie, onder de bezielende leiding van zanger en bassist Harry van Lier. De Jazzfanfare speelt een verrassend repertoire, dat uiteenloopt van smartlap tot funk en van traditionele jazz tot vrije improvisatie. Het optreden is gratis te bezoeken.

De groep speelt bijna geheel akoestisch, en is daardoor in staat zowel binnen als in de openlucht optredens te verzorgen. Bij mooi weer zal het optreden van de Jazzfanfare op Andledon buiten plaats vinden.

Een week na het optreden van de Jazzfanfare, op 15 juli, eindigt Cultuurerf Andledon zijn eigen seizoen met het gratis te bezoeken Hogeland Festival.

Het optreden van de Jazzfanfare start zondag om 15:30.