9.9 C
Delfzijl
25 februari 2021 11:41

De Cultuurgastjes vragen opnieuw: Laiverd, wat wils’t?

Delfzijl – IVAK is de culturele netwerkorganisatie van Eemsdelta, waar het aanbod van kunst en cultuur uit de regio samenkomt met het onderwijs, de amateurkunst en het publiek domein. Aan deze laatste tak werken de Cultuurgastjes: Manon Luchies en Jurgen van Tolie. In het voorjaar haalden zij met de actie ‘Laiverd, wat wils’t?’ wensen voor de leefomgeving op om daar met kunst en cultuur een creatieve draai aan te kunnen geven. ‘Wij geloven in het inzetten van de kracht van kunst en cultuur voor maatschappelijke vraagstukken. Zo verbinden wij mensen en organisaties met elkaar, bieden we nieuwe perspectieven en zetten we in op een gezond cultureel klimaat’, aldus Luchies.

Opritconcert in Doklanden
In maart is de wens ‘op een mooie zomeravond een opritconcert’, ingezonden door Marjan van der Meij uit Delfzijl, gekozen. Covid-19 gooide roet in het eten om dit te realiseren, maar zodra het kan zal het opritconcert worden georganiseerd in haar wijk Doklanden. Bewoners van de wijk die mee willen doen om dit te realiseren kunnen alvast contact opnemen met het IVAK.  

Groeten uit…
Als inwoner van de toekomstige gemeente Eemsdelta kun je tot 18 oktober je wens delen met de Cultuurgastjes. Dat kan via de website (www.ivak.net/laiverd) of via de limited edition ansichtkaarten die in de regio zijn verspreid. Deze zijn ontworpen door Lieke de Wit (9 jaar), Dian Hebers (12 jaar), Susan Bakker (38 jaar) en Mevr. H.A. Moret (76 jaar). Zij zijn de winnaars van de ontwerpactie ‘Groeten uit…’ die IVAK afgelopen zomer heeft uitgezet. Zij hebben allevier een cursus van een lokale cultuuraanbieder gewonnen om zo hun talenten nog verder te kunnen ontwikkelen.

Wensenpanel
Als je je wens hebt gedeeld, gaat een wensenpanel, bestaande uit mensen die de inwoners van Eemsdelta een warm hart toedragen en de regio door en door kennen, deze met elkaar bespreken. Dat doen zij woensdag 21 oktober. Elk ingezonden wens krijgt een advies op maat, waarbij de wens aan de juiste lokale partijen gekoppeld wordt om er mee aan de slag te kunnen gaan. ‘Het panel selecteert één wens die met behulp van de inzet van de Cultuurgastjes in vervulling gebracht gaat worden en krijgt een startkapitaal van €250‘, vult cultuurgastje Van Tolie aan. ‘Dus deel je wens voor 18 oktober met ons!’.

Volg ons op

10,924FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten