10.8 C
Delfzijl
16 april 2021 17:02

Daniël van Kaam uit Delfzijl tekent Profcontract bij FC Groningen

Mode 2021Mode 2021
StudieboekenStudieboeken
ComputerComputer
KlussenKlussen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
AutoAuto
Vaker kopenVaker kopen

Groningen – Afgelopen vrijdag heeft Daniël van Kaam exact op zijn 17e verjaardag zijn handtekening gezet onder zijn 1e profcontract bij FC Groningen. De voetballer uit Delfzijl gaat hiermee een overeenkomst met de club aan voor een periode van drie jaar.

‘Een waardering en beloning voor de manier en wijze waarop ik de afgelopen jaren voetbal en mezelf laat zien bij de club’ aldus Daniël. Mijn techniek en inzicht zijn mijn sterke punten, maar natuurlijk kan en moet ik op alle punten mezelf nog verbeteren, aldus de creatieve middenvelder.  Met name het afgelopen half jaar heb ik veel wedstrijden gespeeld: Met onder 17 jaar gepromoveerd naar de eredivisie, EK-kwalificatie wedstrijden gespeeld met het Nederlands elftal onder 17 jaar en daarna aangesloten bij FC Groningen onder 19 jaar, waarmee we uiteindelijk kampioen zijn geworden.

Het contract zie ik dan ook als een 1e stap naar mijn volgende doel: Aansluiten bij de 1e selectie van FC Groningen om daarna zo snel mogelijk mijn debuut in het Noord Lease stadion te mogen maken.

Daniël is begonnen te voetballen op zijn 5e jaar bij v.v. Appingedam, waar hij tot en met de E-junioren heeft gespeeld. In zijn laatste jaar werd hij bij de Damster vereniging kampioen van de hoofdklasse. Bij v.v. Appingedam viel hij op bij de scouts van de FC. Vanaf zijn negende jaar ging Daniel al 1 keer per week trainen bij FC Groningen, terwijl hij zijn wedstrijden speelde bij v.v.Appingedam. Na twee jaar kon hij instromen in het jongste team van de club: D2 (<12 jaar)

Ook bij de FC liet Daniël zijn talent zien, waardoor de club hem vervroegd liet doorstromen naar een elftal met jongens die qua leeftijd ouder zijn dan Daniël zelf. ’Elk jaar vallen er spelers af en komen er nieuwe spelers bij, de selecties veranderen continu. Ik mocht echter steeds blijven’, aldus de speler.

Inmiddels voetbalt hij alweer 6 jaar bij de “trots uit het Noorden”, en is hij ook jeugd-international van het Nederlands elftal.

Dromen en ambities heeft Daniël nog genoeg. ‘Mijn uiteindelijke ambitie is om te spelen in een grote competitie in het buitenland, Arsenal staat daarbij wel hoog op mijn verlanglijstje’.

Volg ons op

11,070FansLike
1,424VolgersVolg
5,282VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen

Populaire berichten