Dance event Costa del Zijl winnaar Simenonprijs 2014

DelfzijlDance event Costa del Zijl is winnaar van de Simenonprijs 2014. De winnaar ontving de prijs uit handen van wethouder Hans Ronde tijdens het Toeristisch Café dat op 16 maart werd gehouden in Termunterzijl.

De jury roemt het ondernemerschap en het doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers van dance event Costa del Zijl. Costa del Zijl werd voor de eerste keer georganiseerd en wist een groot aantal bezoekers op de been te brengen. Daarmee bewijst de organisatie dat er vraag is naar een dergelijk evenement in Delfzijl.

Tweede editie
En voor wie zich afvraagt of er ook een tweede editie van Costa Del Zijl komt. De kans is zeer groot dat het evenement weer wordt georganiseerd. De organisatie is aan het bekijken waarneer en waar het evenement georganiseerd kan worden.

Simenonprijs
De Simenonprijs, een initiatief van de gemeente Delfzijl, Rabobank Noord-Groningen en AkzoNobel, is ingesteld ter stimulering van toeristische en recreatieve initiatieven binnen de gemeente. De prijs is vernoemd naar de Belgische schrijver Georges Simenon, bekend van de detective Maigret die zijn eerste avonturen in Delfzijl beleefde. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2500,- (te besteden aan het project), een wisselplaquette die jaarlijks van eigenaar verwisselt en een kleinere plaquette die bij de huidige winnaar blijft. De jury bestaat uit Frans Musters van Rabobank Noord-Groningen, directeur Fester Oosterhuis van AkzoNobel en wethouder Hans Ronde van de gemeente Delfzijl.

Nomineren
In de afgelopen maanden kon iedereen een nominatie indienen voor partijen die voor deze prijs in aanmerking konden komen. Een aantal criteria heeft de jury daarbij zwaar gewogen zoals:
1. het genomineerde project moet zich hebben onderscheiden in de toeristische en recreatieve promotie
van Delfzijl;
2. het versterken van het maritieme karakter van Delfzijl moet duidelijk zijn;
3. projecten moeten concreet zijn en al bestaan.

Simenonprijs 2015
Nieuwe nominaties voor de Simenonprijs 2015 kunt u aanmelden via het nominatieformulier op de website van de gemeente Delfzijl, www.delfzijl.nl. Ook eerder genomineerden die dit jaar niet zijn gekozen, kunnen opnieuw inschrijven.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”85″]


Back to top button